In Franta a fost infiintata o agentie de recrutare a persoanelor cu handicap

Adecco, o comanie de recrutare pentru munci temporare in Franta, va deschide, la sfarsitul acestui an, un departament, numit „Angajarea persoanelor cu handicap si competenta acestora”, in scopul de a-si intensifica actiunea in favoarea angajarii persoanelor cu handicap. Este vorba de a permite angajatorilor sa-si gaseasca mai usor personal cu handicap pe care doreste sa-l angajeze.

Crearea unei asemenea agentii este rezultatul experientei in domeniu de mai bine de 20 de ani a societatii Adecco. Astazi, aproape jumatate din anagajatii temporar ai Adecco sunt persoane cu handicap. „Aproape 12.000 de persoane cu handicap au lucrat pentru noi la munci temporare, in cursul ultimilor 2 ani”, explica Bruce Roch, directorul pentru inovatie si diversitate. In 2007, grupul a permis recrutarea a aproape 8.000 de persoane cu handicap, iar in 2008, 8.200.

In Franta, astazi, o companie din doua nu are angajate persoane cu handicap in efectivele sale. Legea obliga, in acelasi timp, intreprinderile cu 20 de salariati si mai multi sa angajeze 6% persoane cu handicap.

Problema majora a recrutarii persoanelor cu handicap este ca aceste persoane nu au calificarea necesara, care sa corespunda posturilor propuse si un numar important sunt exclusi de pe piata muncii, estimandu-se ca nu sunt facuti pentru activitate profesionala. (Le Figaro Economie, 12 octombrie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply