Se inmultesc bancile de celule din sange din cordonul ombilical

In Canada, Clinica din Montreal OVO a lansat prima banca privata de sange din cordonul ombilical. Pentru dr. François Bissonnette, director medical al clinicii, „este vorba de o buna metoda de a stabili un patrimoniu familial al celulelor stem”.

In Romania, compania STEM-Health Unirea va deschide, in luna martie a.c., prima banca privata din sange de cordon ombilical la Bucuresti. „Tratamentul anumitor maladii prin celule stem din sangele din cordonul ombilical este in plina dezvoltare si e nevoie sa oferim familiilor un potential in materie de medicina regeneratoare”.

La Ho Chi Minh, in Vietnam, prima banca nationala de celule stem a fost deschisa acum o saptamana. Ea are menirea sa colecteze, sa analizeze si sa conserve celulele stem sanguine si ombilicale.

Pe de alta parte, in Brazilia, se va deschide in curand un centru de cercetare pe celule embrionare, numit Laboratorul National de Celule Embrionare Stem.  Acesta va primi o subventie de 1,7 milioane de dolari, varsati de catre Agentia braziliana de inovare, Banca Braziliana de Dezvoltare si Ministerul Sanatatii.

Cercetatorii de la Universitatea din Bonn, Germania, vor produce, conserva si multiplica celule stem neuronale din celule stem embrionare umane. Ei au transplantat cu succes celule neuronale in creierul soarecilor. (Cyberpresse.ca 19 februarie 2009; BE Roumanie, 18 februarie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply