Tratamentele de fertilitate, facute in alte tari, si riscurile lor

Surse: Sunday Times, 8 februarie 2009; Telegraph, 13 februarie 2009; Telegraph, 11 februarie 2009

Profesorul Lisa Jardine, seful Autoritatii pentru Fertilizare si Embriologie Umana din Marea Britanie, a declarat ca e poosibil ca femeile din aceasta tara sa mearga pentru tratamente de fertilitate in strainatate, gandindu-se ca asa vor avea mai multe sanse. Totusi, implantarea de embrioni multipli care rezulta in nastere multipla ameninta sanatatea mamei si a copiilor. Unele dintre acestei femei, la care se refera dna Jardine, s-au intors in Marea Britanie insarincate prin metoda FIV in strainatate si au trebuit sa nasca in sistemul sanatatii de stat.

Autoritatile din California investigheaza un specialist in fertilitate, care a ajutat-o pe o femeie de 33 de ani sa nasca 14 copii prin metoda FIV, dintre care un grup de octupleti. Dnei Nadya Suleman, divortata, fara serviciu, i s-au implantat mai multi embrioni. (Mail on Sunday, 8 februarie 2009) Medicul care a ajutat-o pe Nadya Suleman sa nasca octupleti a mai oferit un tratament de fertilitate unei alte femei, in varsta de 49 de ani, insarcinata acum cu cvadrupleti.Dr. Michael Kamarava i-a implantat acesteia, initial, 7 embrioni din ovule donate. Femeia, al carui nume a ramas necunoscut, are trei nepoti mari. Se pare ca medicul a incalcat regulamentul referitor la numarul de embrioni folositi pe un ciclu de tratament si este in prezent cercetat. Dr. Kamarava si spitalele implicate n-au comentat nimic.

Mama acesteia sustine ca Nadya face eforturi mari pentru a avea grija si de ceilalti sase copii mai mari si a criticat actiunile fiicei sale. (Wales Online, 9 feruarie 2009) Nadya Suleman a apelat prin internet la ajutoare pentru intretinerea micutilor. Din ceilalti 6 copii mai mari decat cei 8 nascuti recent, 3 sunt cu dizabilitati. Ea primeste alocatii de stat, inclusiv in jur de 500 de dolari pentru alimente. Nasterea multipla a acesteia a costat aproximativ 3 milioane de dolari. Fertilizarea in vitro include aproape intotdeauna distrugerea mai multor embrioni.

Fertilizarea in vitro © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply