Ppuncte de vedere impotriva mamelor purtatoare, in Adunarea Nationala a Frantei

Misiunea parlamentara pentru modificarea Legii bioeticii franceze a organizat audieri privind procrearea asistata medical. Au participat Jacqueline Mandelbaum, sefa Serviciului de biologia reproducerii de la Spitalul Tenon si responsabila de Cecos (Centrul de studii si conservare a ovulelor si spermei), Hélène Gaumont-Prat, profesor de drept (Universitatea Paris VIII) si director al Laboratorului de drept medical si drept al sanatatii, care au manifestat rezerve fata de evolutiile privind  reglementarile privind procrearea asistata medical.

Pentru Jacqueline Mandelbaum, accesul la procrearea asistata medical este rezervata cuplurilor „vii, stabile si aflate la varsta procrearii”.  Ea se opune transferului de embrioni, afirmand ca „embrionul nu ar trebui sa supravietuiasca cuplului care l-a dorit si conceput”.  Pe de alta parte, ea estimeaza ca nu ar trebui sa se revina la anonimatul donatorului de gameti, la care adera 95% din cupluri, si nici asupra gratuitatii, donatorii fiind animati de un veritabil „sentiment de generozitate”.

Cele doua participante au subliniatat ca se opun legalizarii „gestatiei pentru altul”, aceasta stabilind un contract de vanzare, in care copilul reprezinta obiectul, iar procedura este o „forma de sclavie moderna liber consimtita”.  Ele si-au exprimat, de asemenea, ingrijorarea asupra consecintelor fizice si psihice, precum si asupra „atingerii aduse principiului cu valoare constitutionala privind nepatrimonialitatea corpurilor umane”, constituita de procedura „gestatiei pentru altul”. (La Croix, 12 februarie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply