Eluana Englaro a fost transferata la o clinica privata din Udine, in nordul Italiei

Aceasta clinica s-a declarat gata de a o primi pe tanara femeie si s-a constituit o echipa medicala pentru a proceda, in cateva zile, la rugamintea tatalui femeii, la „debransarea” acesteia de la aparatele care o mentin in viata. In ultimele luni, femeia s-a aflat in centrul dezbaterilor politice si juridice. La 13 noiembrie 2008, familia a obtinut castig definitiv de cauza la Curtea de Casatie. In ciuda acestei decizii, ministrul Afacerilor sociale, Maurizio Sacconi, s-a adresat, in decembrie 2008, de urgenta institutiilor care vor accepta sa o primeasca pe Eluana pentru debransare (a se intelege omor), si a promulgat o ordonanta care interzice spitalelor publice sa suspende ingrijirea medicala.

Biserica Italiana, Vaticanul si guvernul italian au incercat sa o salveze pe Eluana de la moarte sigura.  Maurizio Sacconi a declarat ca „Eluana nu se afla in stare de moarte cerebrala si nici supusa unei terapii dure, ci este pur si simplu alimentata si hidratata printr-o sonda, conditie in care se gasesc numerosi oameni cu handicap”. Cardinalul Lozano Barragan, presedintele Consiliului Pontifical pentru afaceri medicale, a lansat un apel pentru stoparea acestui „asasinat abominabil”.

Presedintele Ordinului Medicilor din Milano a reamintit ca o asemenea decizie a justitiei, care autorizeaza debransarea  Eluanei, reprezinta o indiferenta crasa fata de codul deontologic al medicilor.

Protocolul pus la punct de clinica privata prevede mentinerea redusa a mijloacelor de alimentare artificiala  timp de doua zile si sa le suspende in cea de-a patra zi. Substantele antiepileptice si antidurere ii vor fi administrate muscular. Moartea ar trebui sa survina intre 15 si 20 de zile. (La Corix, 4 februarie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply