Oficial britanic: „Faceti mai putini copii ca sa conservam mediul”

Purtatorul de cuvant al Comisiei pentru dezvoltare durabila, consilier pe langa guvernul britanic, Jonathon Porritt, va depune luna viitoare un raport care cheama la limitarea cresterii demografice pentru pastrarea mediului inconjurator. Pentru Jonathon Porritt, „familiile care au mai mult de doi copii au un impact iresponsabil asupra mediului”.  El recomanda ministrilor ca acestia sa voteze un proiect de lege  care sa limiteze numarul copiilor pe cuplu si sa aloce un buget mai consistent pentru planningul familial  in scopul de a finanta contraceptia si avortul. (Sunday Times, 1 februarie 2009)

Amintim ca, in 1979, China a votat o lege care limiteaza numarul copiilor pe cuplu la un ul singur. In 30 de ani, aceasta politica a copilului unic a impiedicat nasterea a 300 000 de copii, a condus la sterilizarea  a numeroase femei si la avortarea masiva a fetelor. Astazi, in China exista 117 barbati la 100 de femei. In 2020, 30 de milioane de chinezi se estimeaza ca nu vor avea sotii.

Melanie Phillips, editorialista de la ziarul Daily Mail, il descrie pe dl Mr Porritt ca fiind un “dusman al rasei umane”, iar politicile sale amintesc de cele ale Chinei de astazi. Ea sustine ca “medicii au datoria de a sustine viata”. Iar in cee ace priveste aluzia la incalzire globala a dlui Porritt, frigul cumplit din aceasta iarna din Marea Britanie contrazice teoria incalzirii globale. (Mail, 2 februarie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply