A fost infiintat Centrul Roman HIV/SIDA

Noul centru de lupta contra HIV/SIDA a fost infiintat cu scopul de a implementa strategii nationale, a informa corect publicul asupra situatiei din Romania, a coordona campaniile de informare, educare si comunicare in domeniul HIV/SIDA. Centrul isi propune sa organizeze conferinte si seminarii, cursuri de formare  pentru a creste calitatea serviciilor. (Curentul, 10 august 2007)

Ministrul Sanatatii, dl Eugen Nicolaescu, a precizat la deschiderea centrului ca Romania este printre putinele tari din Europa, care asigura tratament gratuit persoanelor infectate cu virusul HIV. (Romania Libera, 8 august 2007) 

Ministerul Sanatatii, impreuna cu alte institutii si Centrul Roman HIV/SIDA, pregatesc un act normativ dupa care orice persoana care sta mai mult de sase luni in strainatate sa faca obligatoriu, sub consiliere, la revenirea in tara, testul HIV/SIDA. „Statisticile arata ca riscul cel mai mare de transmitere a infectiei apare la cei care stau mai mult de sase luni in strainatate, respectiv 4,64%, adica doi din 46 de investigati”, a declarat, dr. Adrian Streinu Cercel, la inaugurarea Centrului Roman HIV/SIDA. (Ziua, 9 august 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply