Scrisoare de 1 Iunie, adresata medicilor ginecologi

Doamna doctor, domnule doctor,

Va rugam ca in aceasta zi frumoasa, de 1 Iunie, cunoscuta in toata lumea ca o zi dedicata copilului, sa nu faceti vreun avort.

Mai ales un medic are date stiintifice suficiente ca sa-si dea seama ca un copil din burta mamei este un copil care traieste, simte, se bucura si va deveni om matur ca noi.

Tehnologia moderna are posibilitatea sa arate oamenilor, in diferite stadii ale sarcinii, felul cum se bucura de viata un copil in burta mamei sale. El se bucura intr-un mod cu totul asemanator ca noi, cei nascuti.

Geneticienii stiu, prin stiinta lor nobila, ca, de la conceptie, un copil are toata zestrea genetica ce-i permite sa aiba o evolutie fireasca de la conceptie, pana la maturitate. Prin vocea dvs., aceste lucruri ar capata o mai mare greutate. Mamelor, care in ziua de 1 iunie vin in cabinetele dvs. pentru avort, spuneti-le aceste adevaruri.

Desigur, ca, daca avem un dram de credinta, toate aceste date vin sa ne confirme sentimentul cu care ne-am nascut, acela ca un om este om de la conceptie, din burta mamei.

Omul este un dar facut peste puterile noastre, facut de Dumnezeu noua, dar pe care trebuie sa-l pretuim cu toata iubirea de care da dovada sufletul nostru.

In Romania, mai ales dupa 1990, a fost varsat prea mult sange de copil. Datele pe care le avem (www.provita.ro) arata ca mai mult decat oriunde in lume, femeile romance, ca si cei din jurul lor, tati, bunici, medici, au pe constiinta copii omorati prin avort. Actualmente, statisticile arata ca femeile au 3-4 avorturi in toata perioada fertila.

Omul, in orice moment al vietii sale, se poate indrepta cu fata spre Dumnezeu. Marturisirea, in primul rand, il poate ajuta sa scape de povara din suflet.

Este momentul ca si dvs. sa dati o mana de ajutor la indreptarea lucrurilor din Romania. Pozitia dvs. de medic, mai ales de medic ginecolog, are o mare insemnatate pentru informarea celorlalti, in legatura cu avortul. Dar cel mai important lucru pe care il puteti face este sa marturisiti public si sa nu mai faceti avorturi. Stim ca va cerem un lucru foarte important pentru cariera dvs. Poate pentru ca veniturile familiei dvs., de care depind copiii dvs., ar putea fi puse in pericol.

Cu atat mai mult, gestul dvs. va avea o greutate si mai mare. Iar daca veti reusi, veti fi un om aproape mantuit.

Noi, prin aceasta scrisoare, nu facem decat sa va rugam ca, cel putin in aceasta zi de 1 Iunie, zi in care ar trebui sa ne gandim atat la copiii nascuti, cat si la cei nenascuti cu aceeasi masura a dragostei noastre, sa nu faceti avorturi.

Sa va ajute Dumnezeu!

Cu incredere,
Larisa Iftime, Asociatia Provita Media, Bucuresti

Scrisori deschise © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply