Administrația Trump spune ONU că nu există niciun drept internațional la avort

Autor: Micaiah Bilger, Lifenews.com 24 septembrie 2019

Administrația Trump încurajează țările din întreaga lume să apere drepturile bebelușilor născuți, la Națiunile Unite, opunându-se politicilor radicale de avort.

Într-o scrisoare adresată ziarului The Guardian și semnată de secretarul de stat Mike Pompeo și de secretarul pentru Sănătate și servicii umane (Ministerul Sănătății din SUA, n.t.), Alex Azar, Statele Unite au cerut țărilor să se alăture unei „coaliții din ce în ce mai mare”, care se opune agendei „periculoase” de avort.

The Guardian, un ziar și site pro-avort, a descris scrisoarea drept o încercare de a „anula drepturile femeilor”. Dar avortul pare a fi problema reală care îi îngrijorează pe ei.

Scrisoarea a criticat Națiunile Unite pentru utilizarea unui limbaj vag ce încurajează țările să promoveze avortul la cerere.

„Suntem în continuare grav îngrijorați că eforturile agresive de reinterpretare a instrumentelor internaționale pentru crearea unui nou drept internațional la avort și promovarea politicilor internaționale care slăbesc familia au avansat prin intermediul unor foruri ale Națiunilor Unite”, se precizează în scrisoare.

Scrisoarea a cerut țărilor să se alăture Statelor Unite pentru a se asigura că fiecare națiune poate „să hotărască cea mai bună modalitate de a proteja copilul nenăscut și de a-și apăra familia ca unitatea fundamentală a societății și vitală pentru copiii care prosperă și duc vieți sănătoase”.

De asemenea, în scrisoare se exprimă îngrijorarea cu privire la politicile ONU, care diminuează rolul părinților în problemele sexuale și de reproducere care implică copiii lor. Se menționează că expresii vagi din documentele politicii globale de sănătate, inclusiv „sănătatea sexuală și reproductivă”, pot fi interpretate pentru a impune avortul în țările pro-viață.

Astfel de expresii se știe că „înseamnă o promovare a avortului, inclusiv în țările care au făcut presiuni pentru abandonarea principiilor religioase și a normelor culturale consacrate prin lege care protejează viața nenăscuților”, a continuat scrisoarea.

Națiunile Unite pledează adesea pentru avort la cerere, dar Administrația Trump a lucrat împotriva agendei radicale pro-avort.

În 2017, oficialii Administrației Trump au oprit finanțarea unei agenții a Organizației Națiunilor Unite care promova avorturile forțate și constrânse. Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) este  „partener în activitățile de planificare familială cu Agenția guvernamentală chineză responsabilă de aceste politici coercitive”, a declarat administrația în apărarea deciziei sale. Politica opresivă a Chinei pentru un singur copil, modificată recent la o limită de doi copii, a dus la avorturi forțate și constrânse până la nouă luni de sarcină, precum și la sterilizări forțate și constrânse.

În aprilie, oficialii Administrației Trump au intervenit pentru a opri ONU ca să sprijine avortul într-o rezoluție privind protejarea victimelor violului.

Administrația Trump a schimbat politicile naționale și internaționale pentru a da prioritate problemelor reale privind drepturile omului, inclusiv protecției sugarilor. În 2018, Departamentul de Stat a eliminat referințele la așa-numitul „drept” de a avorta un copil nenăscut dintr-un raport global privind drepturile omului.

De asemenea, Trump a reinstalat și extins Mexico City Policy, care interzice finanțarea de către contribuabili a grupurilor ce promovează sau furnizează avorturi în țări din afara SUA. Această schimbare a tăiat finanțarea de aproximativ 100 de milioane de dolari caracatiței internaționale Planned Parenthood și lanțului de avort britanic Marie Stopes International, de aproximativ 73 de milioane de dolari.

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply