Co-fondatorii Google și alți miliardari din Silicon Valley vor să fie veșnici

Autor: Ester Bloom, sursa: https://www.cnbc.com

O sută cincizeci de mii de oameni mor în fiecare zi, relatează Tad Friend de la ziarul „ New Yorker” în articolul “The God Pill: Silicon Valley’s quest for eternal life” /„Pilula lui Dumnezeu: căutarea vieții veșnice de către cei din Silicon Valley”. Majoritatea mor cu mult înainte de ceea ce este considerată vârsta maximă de 115 ani, iar unii și-ar putea dori să trăiască mai mult, numai dacă știința ar permite acest lucru.

Dorința de a combate îmbătrânirea, în special în rândul celor bogați, este una veche, iar noile descoperiri tehnologice pot da impresia că perspectiva este foarte aproape.
Ted Friend a participat la o întâlnire a oamenilor de știință, câștigători ai Premiului Nobel, idoli ai industriei divertismentului, precum Goldie Hawn și Moby, și miliardari din domeniul tehnologiei precum cofondatorul Google, Sergey Brin, întâlnire care a lansat Marea Provocare privind Longevitatea și Sănătatea a Academiei Naționale de Medicină, care va cheltui 25 milioane de dolari ca parte a eforturilor sale, după cum spune un medic, ca „să pună punct îmbătrânirii odată și pentru totdeauna”.

Pentru cei super-bogați din „comunitatea celor care doresc extinderea vieții”, lumea e mică. Sergey Brin, compania căruia a investit peste 1 miliard de dolari într-un „laborator de longevitate” , numit Calico (abreviere după numele California Life Company), se întâlnește cu Nicole Shanahan, fondatoarea unei afaceri de administrare a brevetelor, care va lucra cu unele dintre brevetele biotehnologiei Academiei Naționale.

Potrivit lui Friend, Shanahan a participat la lansare împreună cu Brin: „Sunt aici cu dragul meu Sergey, a spus ea, referindu-se la iubitul ei, Sergey Brin, co-fondatorul Google. El m-a sunat ieri și mi-a spus: «Citesc această carte, „Homo Deus”, și în ea se spune, la pagina 28, că voi muri. I-am spus: „E despre tine, personal?” El a răspuns, da!” (În carte, autorul, Yuval Noah Harari, discută despre cercetările anti-îmbătrânire ale Google și scrie că compania „probabil nu va rezolva problema morții la timp, încât să-i facă pe co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, nemuritori.”) Brin, așezat la câțiva metri distanță, a încuviințat ambiguu spre mulțime: Da, am fost ales să mor; nu, de fapt, nu intenționez să mor.

Dacă totul merge bine, Brin nu va îmbătrâni, nici nu a trecut de un anumit punct. Încetinirea sau oprirea acestui proces este obiectivul actual al biochimistului Ned David, co-fondator al Unity Biotechnology, care are 49 de ani, dar, potrivit lui Friend, acesta arată de 30. Tinerețea savantului este te atrage la el”, scrie Friend.

Toamna trecută, Unity a strâns o 116 milioane de dolari de la investitori precum Jeff Bezos și Peter Thiel, miliardari dornici să extindă viața, sau cel puțin propria lor viață, pentru un interval pe care Thiel l-a indicat drept „pentru totdeauna”. Într-un domeniu în care roiesc șarlatanii, alura de Dorian Grey a lui Ned David a fost luată în considerare la strângerea de fonduri. „O clasă de investitori, precum Fidelity, consideră că aspectul meu tineresc este alarmant”, a spus el. „O altă clasă – tipul Silicon Valley sau un Peter Thiel – consideră că oricine care a depășit 40 de ani e de plâns.”

Investiția în descoperiri bio-tehnologice e o modalitate prin care cei super-bogați încearcă să rămână tineri și sănătoși la nesfârșit. Alții din această comunitate sunt de acord să participe la înghețarea criogenică, în speranța că vor putea fi dezghețați odată ce știința regeneratoare va fi avansat suficient.

Zack Guzman de la CNBC a relatat, în 2016, că „la acel moment, la centrul Alcor din Scottsdale, Arizona, aproape 150 de persoane au ales să-și criogeneze fie capul (80.000 USD), fie întregul corp (200.000 USD) în azot lichid.

Dacă există o modalitate de „a rezolva” problema morții, după cum o spune Friend, fie prin criogenare sau prin terapii genice, un fel de vampirism în care miliardarii din Silicon Valley „ajung să fie susținuți de sânge tânăr” sau prin metode mai sănătoase, cum ar fi o bună nutriție și medicamente, o combinație între cele de mai sus sau poate o piatră adevărată a unui vrăjitor, pe care următoarea generație de alchimiști bine finanțați este hotărâtă să o găsească.

După cum îi spune cu încredere un prieten fondator al unei companii start-up, în vârstă de 30 de ani, „Propunerea că putem trăi pentru totdeauna este evidentă. Nu încalcă legile fizicii, așa că o vom realiza”.

About Post Author

Varia

Leave a Reply