Legătura dintre contracepția hormonală, avort și cancerul mamar

Interviu cu dr. Gerard M. Nadal, profesor de biologie, microbiolog american

Site-ul „Fathers for Good”, la rubrica „Tați care merită să fie publicați”, l-a intervievat pe dr. Gerard M.Nadal despre legătura dintre avort, pilulă și cancerul mamar.

Gerard M. Nadal deține un doctorat în domeniul microbiologiei moleculare și, recent, a luat o poziție fermă față de legătura dintre avortul provocat și cancerul de sân. Multe studii au arătat legătura, iar biologia de bază explică motivul fiziologic. Cu toate acestea, o mentalitate a avortului, care există în zona științei și a mass-media, ține aceste fapte în umbră, spune dr. Gerard M. Nadal.

A predat timp de șaisprezece ani microbiologie, microbiologie medicală, imunologie, genetică, anatomie și fiziologie, biochimie și biologie moleculară, atât la Universitatea Saint John, din New York, cât și la Colegiul Manhattan, Riverdale, New York, ca profesor de biologie invitat (profesor visiting).

Dr. Nadal are 49 de ani, este căsătorit și tatăl a trei copii. În prezent, urmează un masterat în teologie la Universitatea Franciscană din Steubenville.

Fathers for Good (FfG):  Explicați pe scurt ceea ce înțelegeți prin legătura dintre cancerul de sân și avort.
Dr. Nadal: Am aflat pentru prima dată despre legătura dintre cancerul de sân și avort acum trei ani, când am dat peste o carte intitulată „Cancerul de sân, legătura sa cu avortul și pilula contraceptivă”, scrisă de medicul Chris Kahlenborn. Este carte importantă pentru cei care nu sunt medici.

Pe scurt, când femeile rămân însărcinate pentru prima dată, ele produc cantități enorme de hormoni – estrogen și progesteron – , care stimulează țesutul producător de lapte al sânului ca să sufere o proliferare masivă în primul trimestru. Aceste celule formează lobulii, imaturi și vulnerabili la cancer, de tip 1 și de tip 2. În ultimul trimestru, modificările hormonale vor face ca acești lobuli să se maturizeze în proporție de 85%, transformându-se în lobuli de tip 3 și 4, care sunt rezistenți la cancer. Terminarea sau întreruperea sarcinii prin avort provocat privează lobulii de tip 1 și 2 de maturizare, care se produce în ultimul trimestru, lăsând în urmă o mare parte a celulelor nou-formate, predispuse la cancer.

Majoritatea femeilor care au avut pierderi de sarcină au pierdut sarcinile tocmai pentru că nu au produs suficienți hormoni, estrogen și progesteron, care să prolifereze și să le modifice sânul. Prin urmare, aceste femei nu au același risc ca femeile care au avorturi provocate.

FfG: Cum este implicată pilula contraceptivă în cancerul mamar?
Dr. Nadal: Pilula conține doze foarte mari de estrogen și progesteron sintetic, care imită o sarcină urmată de avort lunar. Studiile au arătat rate înfricoșătoare de cancer de sân la femeile care iau pilula sau li se administrează terapia de înlocuire a estrogenului în menopauză. Ambele aceste medicamente au același mecanism în producerea cancerului mamar ca și avortul provocat. Un studiu recent ne face pe unii dintre noi să credem că forma sintetică a estrogenului din pilulă poate fi responsabilă de o formă deosebit de agresivă și mortală a cancerului de sân, numită cancer de sân triplu negativ.
Karen Malec este președintele și co-fondatorul Coaliției privind avortul/cancerul de sân și are un site web foarte informativ în acest sens.

FfG: Credeți că această legătură este ascunsă publicului, pentru a se proteja avortul la cerere?
Dr. Nadal:
Din păcate, nu este o părere. Pe 22 februarie, am scris un articol în Headline Bistro, care detaliază acest lucru. Unii cercetători, care favorizează avortul, spun un lucru în revistele de epidemiologie, pe care puțini oameni le citesc, apoi renunță la realitate, pentru a mulțumi politicile publice ce protejează și promovează avortul la cerere și contracepția hormonală. Cu toate acestea, ei cunosc mai bine ca oricine răul care li se face femeilor: 1 din 9 va dezvolta cancer de sân.

FFG: Unii ar spune că discutați despre o interpretare a datelor și că nu există nici un adevăr obiectiv, chiar și în știință.
Dr. Nadal: Dacă cineva a avut vreodată nenorocirea să cadă de pe o scară sau de a sparge porțelanurile bune ale mamei, poate cu siguranță depune mărturie despre adevărul științific al legii gravitației. În mod similar, cunoaștem factorii care vor crește probabilitatea de a dezvolta boli, deoarece avem certitudinea științifică în ceea ce privește fiziologia normală a corpului și fiziopatologia care rezultă din modul în care substanțele chimice sau microbii perturbă această funcționare normală. Același lucru este valabil și în legătura dintre avort, contraceptivele orale și cancerul de sân.

Când se fac încercări de a se modifica realitatea pentru a o adapta la o agendă, adevărul este primul care cade victimă și oamenii plătesc prețul cu trupul, mintea și sufletul lor pentru negarea realității obiective.

Când conduceam ședințele de reculegere de la colegiu, obișnuiam să descriu legea lui Dumnezeu, care funcționează ca șinele de protecție pe un drum de munte. El știe zonele periculoase. În această lumină, legea Sa devine eliberatoare, deloc constrângătoare. Ne eliberează, ca să ne trăim viața, neîmpovărați de suferința inutilă. Cu cât mai multe dovezi empirice descoperim în știință, cu atât mai mult ajungem să apreciem aceste șine de siguranță și cu atât mai mult putem preveni o parte din această suferință inutilă.

Pentru mai multe informații, vizitați blog-ul dr. Nadal https://gerardnadal.com/

About Post Author

Varia

Leave a Reply