Venituri grase pentru sefii organizatiilor pro-avort din Marea Britanie

Sursa: SPUC, 18 decembrie 2016

Sefii organizatiilor de caritate din Marea Britanie, inclusiv cele care ofera avorturi, ca Marie Stopes si International Planned Parenthood, primesc salarii sute de mii de lire sterline anual si prime uriase, potrivit unei investigatii facute de ziarul Daily Mail.

Ziarul a analizat cateva organizatii de caritate importante, care primesc milioane de lire sterline din ajutoarele externe britanice. Unele astfel de organizatii nu doar ca isi platesc sefii cu pana la 618 mii de lire sterline pe ani, ci si cresc cheltuielile pentru persoanele de conducere.

Marie Stopes International (MSI)

Marie Stopes International, care primeste un ajutor de la statul britanice de 46,3 milioane de lire sterline, a oferit un salariu sefului executiv al sau, Simon Cooke, de 168.924 de lire, in anul trecut si 251.831 lire sterline ca prime. Aceasta in ciuda faptului ca gigantica organizatie pro-avort a fost fortata sa-si suspende serviciile la inceputul acestui an, dupa ce un raport al unei comisii de calitate Care Quality Commission a descoperit practici ilegale. Organizatia mai are sase membri in functii de conducere, care de asemenea au salarii de sute de mii de lire anual.

IPPF

O alta organizatie este International Planned Parenthood, care a primit un ajutor de 25,8 milioane de lire in 2013. IPPF a platit directorului sau Carmen Barroso 344.396 lire sterline in anul trecut si are cel putin sase membri de conducere, platiti cu peste 100 de mii de lire anual. Sefilor de la varful conducerii acestor organizatii, spre deosebire de alte organizatii non-profit, isi pot lua bilete la zboruri de business class.

In randul acestor organizatii de caritate care plateste salarii excesive conducerii se numara si Save the Children, care promoveaza avortul si planificarea familiala.

Salarii „excesive”

Parlamentara Pauline Latham, membra a Comisiei pentru dezvoltare internationala din Parlament, a declarat ca va cere urgent o ancheta referitor la pachetele de salarii „excesive”.

„Publicul va fi foarte ingrijorat. Aceste salarii nu sunt normale – chiar si cele mai mari companii de afaceri nu platesc aceste sume”.

Priti Patel, ministrul britanic al Dezvoltarii, a inghetat discutiile privind noi acorduri de ajutor, in timp ce a cerut urgent revizuirea eticii, relatiilor si evaziunea fiscala din cadrul acestei „industrii” de dezvoltare internationala.

Stiri © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply