Campania „40 de Zile pentru Viata”, la ceas de bilant

La 20 martie 2016, la Biserica ortodoxa „Izvorul Tamaduirii”–Mavrogheni din str. Monetariei, a avut loc evenimentul de  incheiere a Campaniei „40 de Zile pentru Viata”. Campania a inceput la data de 10 februarie 2016, la Biserica romano-catolica „Preasfanta Inima a Lui Isus”, din Bucuresti, mijlocul evenimentului a fost marcat la Catedrala greco-catolica „Sfantul Vasile cel Mare” din str. Polona, iar evenimentul de final s-a organizat la Biserica ortodoxa Mavrogheni. Campania s-a desfasurat vizavi de Spitalul Filantropia, chiar la cativa pasi de frumoasa Biserica Mavrogheni si la aceasta actiune au participat zilnic minimum 10-20 de persoane, de la ora 7:00 la 19:00, timp de 40 de zile.

Parintele paroh Radu Petre Muresan, care i-a intampinat pe participanti, le-a adresat cuvinte de felicitare si le-a vorbit despre nevoia de a implini cuvantul Domnului. El s-a referit la cazul unei enoriase, care, confruntata cu un diagnostic „incompatibil cu viata” pentru copilul ei nenascut, a decis, totusi, sa aduca copilul pe lume. Acesta s-a nascut si a trait doar o saptamana, insa mama a ramas impacata ca si-a vazut copilul, l-a tinut in brate si ca nu a fost ea cea care i-a luat viata. Ulterior, a mai nascut alti doi copii si are o familie fericita.

O alta marturie minunata a venit din partea doamnei Claudia, ea insasi mama a trei copii si educatoare de profesie, care a povestit o intamplare minunata, ce s-a petrecut chiar in timpul campaniei. O doamna mai in varsta a rugat-o sa se roage pentru nepotul ei, care se nascuse la „Filantropia” cu probleme mari de sanatate. Doamna Claudia a raspuns: „Da, ma voi ruga si sa stiti ca nu ma rog doar eu. In fata spitalului, chiar in acest moment, se afla mai multi oameni care se roaga pentru viata bebelusilor de acolo”. Bunica a ramas foarte placut surprinsa, caci vestea a umplut-o de speranta. Bebelusul a fost externat de curand, se simte bine si a fost botezat intre timp.

 Filmul finalului de campanie a fost prezentat de dna Florentina Bratosin, unul dintre organizatorii principali ai campaniei, alaturi de dl Dragos Teodorescu. Domnia sa a multumit participantilor si a afirmat ca aceasta campanie se poate extinde, dupa exemplul celei din Viena, Austria, cand, la diverse ore ale zilei, in fata mai multor spitale si clinici unde se fac avorturi, exista oameni care se roaga, pe tot parcursul anului. Florentina a adus cuvinte de recunostinta dnei dr. Maria Dunca-Moisin, medic de familie, care se ocupa deja de multi ani de consilierea femeilor in criza de sarcina si a salvat foarte multe vieti pana acum.

Asociatia Provita Media a donat pentru aceasta campanie 250 de carti „Avortul. Intrebari si raspunsuri. Sa-i iubim pe amandoi”, autor dr. Jack C. Willke, Barbara Willke. Cartile au fost impartite participantilor pe tot parcursul campaniei.

Evident, roadele acestei actiuni, care se alatura campaniilor din Cluj si Nasaud, la noi in tara, se vor vedea in timp. Foarte important este ca ea sa continue de doua ori pe an si in Bucuresti, asa cum se intampla simultan in alte peste 600 de orase din lume. E o campanie care cere efort, consecventa, sacrificiu si rabdare, pe langa cele trei componente de baza: veghe, post si rugaciune.

Larisa Iftime

Editoriale © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply