Organizațiile progresiste nu se lasa: cer din nou educație sexuala obligatorie in școli

Larisa Iftime, 2 octombrie 2015

Tatuca Lenin zambește voios din ceruri

Lenin spunea: „Dati-mi un copil de 8 ani si va garantez ca va fi bolsevic toata viata”. Cam același lucru il spun și cele 67 de organizații progresiste din Romania in cererea lor urgenta catre Ministerul Educației de introducere a educației sexuale obligatorii in școli. Este lesne de inteles de ce ravnesc progresistele la acest auditoriu captiv: ele doresc formarea unui om deschis oricarei forme de exprimare sexuala posibila. Se incearca astfel reeducarea copiilor noștri, prin manipularea conștiințelor dar și a activitatilor educative. Comunistii, care aveau aceeasi viziune materialista asupra lumii, au incercat cu forța formarea „omului nou”, cu „constiinta socialista”. Organizațiile amintite vor sa impuna prin manipulare modelul unui om „nou”, idealizat la nivel social, și, mai presus de toate, un om lipsit de orice inhibitii in ceea ce priveste sexualitatea.

Limba de lemn – la datorie!

Ideologii acestei viziuni pun in aplicare deja de mai mulți ani un limbaj de lemn, binecunoscut, care indoctrineaza, manipuleaza si spala constiinte. In discursurile lor apar frecvent etichetari de genul „bigot”, „inapoiat”, „neinformat”, „necivilizat”, „neemancipat”, in contrast cu termeni precum: „contraceptie moderna”, „sex protejat”, „dreptate reproductiva”, „acces la serviciile moderne de contraceptie”. Diferenta este ca, in comunism, indoctrinarea se facea mai ales prin aplicarea fortei. Acum, noii ideologi folosesc metode perfide de manipulare prin limbaj. Ajutați din plin de mass-media, ei incearca sa-i faca pe copii și pe tineri sa accepte de buna voie toate aceste concepte noi, ca așa e „modern” și „civilizat” sau din teama de a nu fi etichetați sau excluși din grup.

Educația sexuala transmisa tinerilor in stil voios-licențios

Stimați profesori, stimați reprezentanți ai Ministerului Educației, dragi membri ai Institutului de Științe ale Educației, dragi parinți, dragi jurnaliști,  dragi psihologi, credeți ca educația sexuala inseamna pur și simplu informații științifice despre anatomia corpului? Va rugam sa intrați pe site-ul sexulvsbarza.ro (SvsB), ca sa ințelegeți ce fel de educație sexuala se dorește pentru copiii noștri. Site-ul a fost  creat de asociația cu același nume, una dintre semnatarele de frunte ale cererii pentru educație sexuala obligatorie. Gasim aici proiecte create special pentru copii, cu precadere, „pentru copiii care se tem de sexualitatea altor copii” (orice ar insemna acest lucru),  „pentru cei care inca nu știu ca e ok și normal sa fii gay” etc. Menționez aici doar cateva dintre titlurile articolelor, care pe mine m-au facut sa ma intreb daca acesta este intr-adevar un site pentru copii. Ii intreb pe ziariștii care au sarit in sus atunci cand au auzit de promovarea castitații și a educației pentru familie in randul copiilor, daca ar oferi astfel de materiale copiilor lor:  „Cine nu vrea sa știi ce e masturbarea? Parlamentul roman”,  „Cum se folosește folia pentru sex oral”, „Prezervativul este sigur? Da, și simplu de folosit!”, „Sex oral – sarutat – sex oral: exista vreo posibilitate sa raman insarcinata?”,  „Culoarea vulvei – Mitul despre planta p*zda ț*gancii” Culoarea labiilor nu ține de etnie sau rasa”…

Amestecul de vulgarisme și ideologii dubioase cu noțiuni științifice despre aparatul reproducator uman, contracepție și sarcina de pe acest site nu-i ajuta pe copii cu nimic. Dimpotriva. Tinerii, in loc sa fie lamuriți, pot ieși de acolo și mai confuzi. Spre exemplu, in capitolul „Pubertatea baieților”, de la bun inceput, suntem avertizați:  Daca ești persoana in corp de baiat, ți se vor intampla urmatoarele lucruri…”. Urgent, fara nici o introducere, copiilor li se pune in fața ideologia de gen. Ca brambureala sa fie completa, copiilor li se prezinta noțiunea de „sexualitate fluida” de catre o experta in studii de gen de pe SvsB.  O alta vajnica promotoare a acestui site afirma la tot pasul ca ceea ce trebuie sa știe copiii este ca ei „au dreptul la informații complete și exacte despre sexualitate”, adica, au dreptul la: instrucțiuni despre masturbare, sa știe cate feluri de sex oral exista, cum e cu sexul anal, apelarea la metode pentru controlul nașterilor și avort fara știrea parinților și alte lucruri cu care nu știu daca toți parinții sunt de acord.

Poate vreun psiholog, vreun expert in pedagogie sa ma lamureasca daca astfel de materiale pot fi promovate unor … copii? Copii … de cați ani? Pe site exista și jurnalul unei fetițe de 7 ani, care iși povestește, sa zicem in mod inocent, impresiile despre comportamentul mai intim sau mai puțin intim al parinților, ce vede la TV ș.a. Deci, copiilor de cați ani le este destinat acest site?

Minorii trebuie sa decida ei inșiși cand sunt gata pentru relații sexuale

Experta site-ului „SvsB” ii intreaba pe tineri și le da și raspunsul de-a gata, neintarziat: „Cand este cel mai bine sa-mi incep viața sexuala?” Raspuns: „Atunci cand tu sau partenerul sau partenera ta va simțiți pregatiți sau pregatite sa faceți primul pas. Dar cum știi cum stai tu in legatura cu asta? Ca sa poți sa afli, trebuie sa raspunzi la cateva intrebari pe care ți le voi pune acum. 1) Ce spune legea? Conform Articolului 220 din Codul penal, care se refera la actul sexual cu un minor, in Romania, varsta consimțamantului este 15 ani…” Ce mai conteaza ca cervixul unei tinere de 15 ani este complet nepregatit pentru viața sexuala? Asemenea informație nu ai sa gasești pe SvsB. Da, ei spun: sa știi ca este doar decizia TA, daca nu vrei, nu te impune nimeni, și urmeaza zeflemeaua: „poți sa nu faci sex 1000 de ani”… Și apoi, de ce le-ar oferi copiilor informații despre pericolele relațiilor sexuale precoce? Nu e in interesul lor, ca daca ar face-o, li s-ar darama șandramaua ideologica. Ei au grija sa insiste despre pericolele „sexului neprotejat”. In viziunea SvsB, „sexul protejat” e lipsit de orice pericole. Pentru asta e necesar doar sa-ți pui prezervativul, sa-ți iei pilula, sa-ți chestionezi partenerul: ești gata, ai avut vreodata boli cu transmitere sexuala,  faci sex pentru mine sau pentru tine, „ne dam consimțamantul cu un „Da!” entuziast?” etc., etc., urmand precis recomandarile SvsB. Și gata! Ai scapat de orice grija! Cum poți numi asta daca nu sex à la madam Kollontai?! A face sex e ca și cum ai bea un pahar cu apa – așa ii placea sa spuna fostei ambasadoare bolșevice.  Carei grupe de varsta i se adreseaza site-ul SvsB???

In cartea „Ce anume il invațați pe copilul meu?” (Editura Provita Media, București 2015), dr. Miriam Grossman le cere parinților sa se bazeze pe „adevarurile biologice” atunci cand abordeaza problema sexualitații cu copiii lor. De pe site-ul SvsB, copiii noștri pot afla cate feluri de sex exista, ce tipuri de contracepție sunt, ca pot face avort fara sa ne spuna, pot afla despre placere și drepturi sexuale, despre persoane de alt gen decat cel barbatesc sau femeiesc, dar nu vor afla niciodata date concrete despre consecințele nefaste ale relațiilor sexuale devreme. Iata ce spun datele științifice, prezentate de dr. Miriam Grossman in cartea sa: organele reproducatoare ale unei fete adolescente sunt incomplet dezvoltate și de aceea sunt deosebit de sensibile la infecții. Colul uterin imatur este protejat de un singur strat de celule, in timp ce cervixul unei femei este protejat de un strat de 40 de celule. Mai exista inca o condiție periculoasa: relațiile sexuale precoce grabesc procesul maturizarii cervixului. Epiteliul incepe sa creasca intr-un ritm galopant. „Și ce e rau in asta? Protecția se va instala mai repede”, ar putea spune cineva.  Din pacate, nu. La debutul sexual precoce, cervixul este foarte fragil, iar o tanara se poate infecta cu HPV de la primul baiat cu care a avut relații sexuale.  Ceea ce inseamna ca atat celulele sanatoase ale epiteliului, cat și celulele bolnave se vor dezvolta intr-un ritm galopant. Așa ca pentru o tanara, in aceasta situație, maturizarea cervixului inainte de vreme poate insemna un diagnostic cumplit de cancer cervical. Riscul nu este indepartat complet prin vaccinul contra papilloma virusului uman, prin teste frecvente Papanicolau și prin prezervative. „Protecția”  data de vaccin și latex ii poate largi unei fete gama de riscuri, facand-o și mai vulnerabila. Ea se considera atat de „echipata”, „protejata”, incat poate sa-și asume riscuri tot mai mari.

E interesant insuși mecanismul de infectare. Colul uterin feminin este locul de atac a doi viruși cei mai intalniți, transmiși pe cale sexuala: virusul papilloma uman (HPV) și Chlamydia. HPV duce la dezvoltarea cancerului cervical, iar Chlamydia produce infecția organelor de la nivelul bazinului mic, putand cauza, in timp, sarcina ectopica, pierderi de sarcina și sterilitate. Atenție!, cele mai afectate de aceasta boala sunt tinerele sub 20 de ani. Așa ca apelurile la relații sexuale timpurii, la „ruperea valului pudorii”, cum le place sa se exprime promotoarelor sexului liber, sunt indemnuri de a alege de buna voie sa faci mai tarziu cancer cervical sau sa fii sterila. „Intrebați orice virus sau bacterie care se respecta – spune glumeț dr. Grossman -, care-i scopul ei in viața și va va spune: sa gaseasca o gazda buna, unde poate sa creasca și sa se inmulțeasca.” Aceasta gazda nu este accesibila decat daca virusul razbate prin straturile de celule.  Cu cat e mai mare stratul de celule, cu atat e mai greu de patruns. Pe de alta parte, organismul nostru are „unitați de aparare” impotriva „agresorilor”. In oraș, ordinea e menținuta de poliție – explica dr. Grossman, iar in organismul uman -, ordinea e mentinuta de celule și organe specializate. Aceasta zona este pazita de așa-numitele „celule Langerhans”. Cand celulele Langerhans depisteaza un agent suspect, se grabesc sa-l lichideze. Intr-un epiteliu subțire și fragil, doar de o singura celula grosime, asemenea celule care stau de paza sunt puține și, prin urmare, nu au nici o putere sa elimine virușii.

Kinsey, farul calauzitor al „Sexul versus Barza”, și ce spune știința de azi despre riscurile relațiilor homosexuale

Informația de pe site-ul SvsB este imbibata in zeama statuta a filozofiei lui Alfred Kinsey: omul este sexual de la naștere pana la moarte. (Pentru cine nu știe, studiile lui Alfred Kinsey, profesor american, parintele sexologiei, au fost dovedite ca fiind complet false de catre dr. Judith Reisman (vezi www.drjudithreisman.com) dar și de alți oameni de știința americani. Dr. Judith Reisman, care s-a documentat temeinic asupra acestor studii, se intreba, cu referire la ele: „Cum poți studia orgasmul la copiii de o luna, de doua luni sau de doi ani cu cronometrul in mana, cum a facut Kinsey, fara a-i molesta?”). Daca dvs. nu ați știut nimic pana acum despre filozofia lui Kinsey, despre modul cum definea el homosexualitatea, nu-i nimic,  puteți afla acest lucru direct de la copiii dvs. care se informeaza de pe SvsB: „In anii ’50, Alfred Kinsey, cu scara sa de la 0 (comportament exclusiv heterosexual) la 6 (comportament exclusiv homosexual) a revoluționat gandirea in ceea ce privește sexualitatea, pentru ca a demonstrat ca oamenii nu sunt doar heterosexuali sau gay, ci exista și multe alte comportamente intre cele doua nivele”… (Poate o persoana heterosexuala deveni homosexuala?)

Datele științifice de astazi cu referire la riscurile relațiilor sexuale anale sunt omise complet pe SvsB. Important e ca grija pentru drepturile omului este subliniata cu orice prilej pe acest site. Dar practicile homosexuale pun in pericol viața omului… Riscul de infectare cu SIDA prin astfel de relații nefirești este incredibil de mare.  Cu mult mai mare decat printr-un act sexual obișnuit.  Acest lucru era explicat inițial de epidemiologi prin fragilitatea barierei rectale: captușeala prea subțire și neelastica a rectului poate capata ușor leziuni.  Cu toate acestea, in anii ʼ80, cercetarile științifice au  aratat ca infecția se poate produce și fara leziuni rectale.  Problema este ca pe suprafața captușelii rectale exista din abundența așa-numitele celule M, care au exact rolul pe care-l comporta celulele Langerhans din vagin. Celulele M sunt responsabile de depistarea microorganismelor și de lansarea unui lanț de reacții imune de aparare. Dar in cazul infecției cu HIV, aceste reacții nu se produc, deoarece acest virus folosește celulele M „in interese proprii”, ca pe un mijloc eficient de „transport” pentru a patrunde direct in fluxul sanguin.

John Potterat, epidemiolog american foarte cunoscut, care a condus timp de 30 de ani programul de lupta contra SIDA in Colorado Springs, a explicat acest lucru, in mod direct, fara nici un fel de ocolișuri, celor doi fii ai sai, fiicei sale și altor tineri ca ei: „Țineți minte, anusul este o ieșire, nu o intrare! Nu e Biblia, care spune asta. E știința. Captușeala anala are o grosime de doar o singura celula, exista peste tot celule M, nu exista lubricare, astfel ca microrupturile de țesut sunt frecvente, iar accesul catre fluxul sanguin este ușor. Spre deosebire de vagin, natura pune un sfincter la intrarea in anus. Dintr-un singur motiv: ferește-te!” Iar fostul chirurg general al SUA, C. Everett Koop, spunea: „Prezervativul iți ofera o anumita protecție, dar actul sexual anal este prea periculos de practicat” (Miriam Grossman, „Ce anume…”).

Traumele psihice provocate de sexul liber

Despre traumele psihice ale bolilor cu transmitere sexuala la adolescenți nu vorbește nimeni. Dr. Grossman afirma: „Bunul simț ne spune, iar cercetarile confirma, ca pe langa calvarul descoperirii de inflamații și negi in locurile intime, diagnosticul cu una dintre infecțiile virale genitale, de obicei, herpes sau HPV este traumatic, din punct de vedere emoțional. Repercusiunile emoționale sunt cele mai dificile. Pentru majoritatea oamenilor, supararea și intrebarile raman inca mult timp dupa ce bașicile se vindeca.”

Oricat ar povesti promotorii educației sexuale ca pur și simplu trebuie sa te protejezi „conform instrucțiunilor”, sa mergi la analize programat, sa ceri de la parteneri informații daca a mai fost infectat etc., și chiar presupunand ca acest lucru se intampla, infecția tot se poate produce. Aceasta pentru ca multe dintre infecții se pot afla in stare latenta in organismul uman și un om poate sa nu știe ca este infectat.  Cat privește gradul de protecție prin prezervativ, afirma M. Grossman, acesta variaza de la 80-85% in infecțiile cu HIV-SIDA și pana la zero la suta in infecțiile cu HPV. Totul depinde de virus. Virușii care provoaca HPV, herpes și sifilis se gasesc foarte bine pe pielea din jurul organelor sexuale, adica acolo unde prezervativul nu-ți ofera nici un fel de protecție.

Infecțiile cu boli cu transmitere sexuala sunt 100% evitabile!

Promotorii programelor de educație sexuala, dupa cum spune dr. Grossman in cartea sa, nu sunt interesați sa le spuna tinerilor și parinților lucrul cel mai important: infecțiile cu HPV, cu alte boli cu transmitere sexuala sunt 100% evitabile! Trebuie doar sa inveți sa aștepți – sa nu intri in relații sexuale inainte de casatorie, sa-ți faci o casnicie cu cineva care a putut sa aștepte și sa ai o casnicie fidela.

Nu numai fetele, ci și baieții ar trebui sa știe ca bolile sexuale de astazi nu trec așa ușor. Mitul antibioticelor care trateaza tot a trecut. „In general, nu cunoaștem foarte multe lucruri – scrie dr. Grossman. Nu cunoaștem, spre exemplu, in ce masura analizele pot sa identifice o infecție in stare latenta. Nu suntem siguri cu referire la antibiotice: care este mai bun și cat trebuie sa dureze tratamentul. Nu știm daca acest tratament distruge infecția complet sau nu.  In unele cazuri, tratamentul doar impiedica inmulțirea bacteriilor iar apoi aceasta iese iar la lumina. Nu ințelegem, la fel, de ce  crește riscul imbolnavirilor de cancer de col uterin la femeile infectate cu clamidioza”. Medicii, in special, stiu si inteleg cat de buna este preventia unei boli. Sa incercam sa prevenim – aceasta-i una din caile cele mai bune – si acest lucru ne revine noua, parintilor, in primul rand.

Influența parinților e uriașa

Mulți parinți nici nu banuiesc ce putere de influența au asupra copiilor lor.  Asta pentru ca, pe de o parte, li se induce permanent ideea ca autoritatea parinților este egala cu zero – sunt particularitațile varstei, ce sa faci?  Unii parinți chiar se grabesc – oricat de paradoxal ar suna – sa scape de responsabilitați („Ce pot eu sa fac? Demult nu mai sunt ascultat/a”). Pe de alta parte, adolescenții se revolta cu adevarat, braveaza, fac lucruri extreme… Iar pentru mulți dintre parinți e mai simplu sa-și confirme ca fiul sau fiica e mare și știe sa-și poarte singur de grija.

Parinții trebuie sa ințeleaga un lucru, ne sfatuiește dr. Grossman, ca anume ei și nu mass-media, nu prietenii copiilor lor, și nici macar prietenul „romantic” sunt cei care ii influențeaza cel mai mult pe copiii lor in chestiunile vieții sexuale. „Cercetari multiple – scrie dr. Grossman –, arata ca influența parinților asupra adolescenților e uriașa”. Jumatate aproape (49%) din adolescenții americani intervievați intr-un sondaj de opinie au declarat ca sunt influențați de parinți din acest punct de vedere. Prietenii le influențeaza deciziile in proporție de 16%, mass-media, 11%, frații și surorile – 5%, „prietenul romantic” – 5%. Caldura, susținerea, așteptarile clare de la copii, exemplul personal, comunicarea și regulile clare sunt absolut necesare din partea parinților mai ales cand copiii lor ajung la varsta adolescenței.

Sa nu ne facem iluzii

Argumente științifice pentru o viața cumpatata, iata, exista foarte multe și vor mai aparea. Dar sa fim sinceri și sa privim adevarul in ochi: fara un fundament temeinic in credința, fara ințelegerea importanței castitații și a Tainei casatoriei, nu știu cat ne pot ajuta. Taria sufleteasca ne este data de credința. Pana la urma, tot acolo ajungem: la ințelepciunea de veacuri,  care nu e așa, de oriunde, ci vine de Sus.

Editoriale © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply