Unul din efectele secundare ale pilulei este moartea

Unde te-ai aștepta mai mult sa gasești un film despre pilula contraceptiva orala, care incepe cu acest comentariu: „primul medicament facut special pentru a trata oamenii care nu sunt bolnavi”?

Nu intr-un bastion al opiniilor liberale, cum ar fi site-ul publicației The Guardian din Marea Britanie. Dar anume acolo a fost plasat materialul video din luna trecuta, care avertizeaza ca, daca nu erai bolnava cand ai inceput sa iei acest tratament specific pentru femei, in curand ai putea fi.
Filmul de opt minute este un trailer al unui documentar facut de Ricki Lake și Abby Epstein (The Business of Being Born, 2008) și se bazeaza pe cartea din 2013, Sweetening the Pill (Indulcirea pilulei) de Holly Grigg-Spall. Filmul va fi lansat in anul viitor.

Majoritatea femeilor nu știu mai mult despre pilula și alte forme de contraceptive hormonale decat ceea ce li se spune in reclamele companiilor farmaceutice. Un simpozion de o zi care va avea loc la Universitatea Georgetown din Washington, la 8 august, este orientat sa rectifice aceasta lipsa de cunoștințe.

Simpozionul intitulat Contraceptive Conundrums: Effects and Side Effects (Dilema contraceptivelor: urmarile și efectele secundare) este deschis oricarei persoane interesate de problema și include prezentari despre: efectele pilulei asupra alegerii partenerului (da, pilula afecteaza aceasta alegere), asupra libidoului, la fel și acțiunea pilulei asupra sistemului hormonal feminin, asupra creierului, precum și problemele de nutriție și efectele probabile asupra fatului, cand ramai gravida in timp ce iei pilula (și acest lucru se intampla).

Va vorbi, de asemenea, și un profesor universitar cu numele intrigant de Lionel Tiger, care este profesor la catedra de antropologie „Charles Darwin” la Universitatea Rutgers. Dr. Tiger este cunoscut pentru aducerea impreuna a datelor biologice și sociale și, potrivit site-ului sau, este in prezent „concentrat pe probleme ca: copiii din gradinița, barbații tineri, pilula, demografia colegiilor, forța de munca și modul in care oamenii sunt din ce in ce mai mult instrainați de radacinile lor biologice”.

About Post Author

Varia

Leave a Reply