Aspirația manuala cu vacuum pentru recoltarea de organe fetale

Population Research Institute a tras semnalul de alarma cu privire la utilizarea acestui dispozitiv in avort cu ani in urma.

Autor: Jonathan Abbamonte, sursa:
Population Research Institute, 27 iulie 2015

Un al doilea film care acuza  Planned Parenthood de comerțul inspaimantator cu parți fetale a fost dat publicitații recent. Și din nou apare un director executiv al organizației, dr. Mary Gatter, care dorește sa puna in pericol viața femeilor, pentru a face mai mulți bani pentru organizație și pentru ea insași.

Dupa cum explica Gatter, „Nu am nimic impotriva sa-l intreb pe Ian, chirurgul nostru care lucreaza cazurile, sa foloseasca un IPAS [aspirația manuala vacuum] la aceasta varsta gestaționala, in scopul de a crește șansele ca sa obțina un specimen intact”.

„Specimenele intacte”, ințelegeți, costa mai mulți bani. Și Planned Parenthood le obține prin utilizarea unui dispozitiv pe care cititorii opiniilor publicate in PRI Review il cunosc foarte bine: aspiratorul manual vacuum.

Aspiratoarele manuale vacuum sunt dispozitive ucigașe, folosite pentru avortarea copiilor care au intre 3 și 14 saptamani de gestație. Ele sunt seringi mari, nesofisticate, operate manual, care funcționeaza prin aspirarea fatului din uterul mamei. Corpul delicat al copilului este zdrobit și facut bucați pe masura ce este aspirat printr-o canula lunga. Dupa procedura de avort, parțile copului sunt golite intr-un bol cu apa sau oțet și sunt inspectate pentru recunoaștere și pentru asigurarea ca toate parțile copilului sunt acolo. Trebuie sa ne intrebam cum poate un „doctor”  sa justifice avortul cand inspecteaza parți ale copilului, plutind intr-un bol cu oțet.

Aspirația manuala vacuum (AMV) are o putere de aspirare mai mica decat aspirația vacuum electrica (AV) și este perfecta pentru pastrarea intacta a mai multor organe pentru recoltare. Din acest motiv, Gatter se refera la AMV in video ca fiind o „tehnica ce zdrobește mai puțin”.

Dispozitivele pentru aspirație manuala vacuum (AMV) sunt utilizate in special in țarile in curs de dezvoltare, fiindca pot fi utilizate fara energie electrica. Deoarece dispozitivele AMV necesita mai puțina instruire pentru a fi operate, ele sunt adesea folosite de catre furnizorii de avort care nu sunt medici. Prețul mic și mobilitatea permite distribuirea lor pe scara larga in localitați indepartate, de multe ori, in zone cu condiții sanitare proaste și asistența medicala precara.

PRI s-a documentat mai multa vreme asupra utilizarii AMV in țarile in curs de dezvoltare. AMV reutilizabile nesterilizate e foarte probabil sa fi contribuit la raspandirea SIDA in Africa și a infecțiilor cu transmitere sexuala in intreaga lume. Procedura dureroasa a AMV este de multe ori facuta fara anestezie, cum se procedeaza in Clinica Marie Stopes din Kenya despre care ne-am documentat. Dispozitive AMV au fost utilizate, potrivit relatarilor, pana la 16 saptamani de gestație sub masca „reglarii menstruale” și a „ingrijirii post-avort”, un cod lingvistic al promotorilor avortului pentru avorturi din primul trimestru, in țarile in care avortul este ilegal sau restricționat in mare masura.

Planned Parenthood ține sa profite financiar din trecerea de la aspirația vacuum electrica la aspirația manuala vacuum. Echipamentul electric de aspirație vacuum este mult mai scump decat dispozitivele AMV. Unii cercetatori susțin ca AMV se poate face chiar in cabinetul medicului, economisindu-se la intreținerea saloanelor de operare scumpe. Dr. Alisa Goldberg, in studiul in care compara procedura AMV și AV, conchide, spunand același lucru: „Intrucat achiziționarea unui aparat electric de aspirație vacuum necesita o investiție inițiala mare, echipamentul manual de aspirare este ieftin… Acești factori, impreuna cu simplitatea utilizarii … ar putea creșterea numarul de medici care ofera avort pacientelor in cadrul cabinetului lor”.

Dispozitivele AMV nu sunt supuse aprobarii Administrației pentru Medicamente și Alimentație din SUA (FDA). PRI a incercat cu ani in urma sa convinga FDA sa retraga dispozitivele de avort AMV de pe piața, dar FDA nu a reacționat. De fapt, ei nici macar nu ar supune AMV acelorași standarde de siguranța cerute de toate celelalte dispozitive medicale de pe piața. FDA susține ca dispozitivele nu necesita o analiza pre-piața, deoarece ele au fost disponibile inainte de 28 mai 1976. Noi iterații ale dispozitivelor AMV nu sunt supuse controlului, atata timp cat nu se abat prea mult de la designul original. Chiar și așa, in conformitate cu FDA, „producatorii sunt in primul rand responsabili sa stabileasca daca modificarile facute la dispozitivul lor solicita prezentarea” formelor corespunzatoare.

In timp ce FDA a refuzat sa analizeze dispozitivul privind siguranța sa, un numar de rapoarte adverse au fost depuse la organizația de reglementare federala, inclusiv un raport privind perforația uterina și chiar moartea.

IPAS, producatorul principal al dispozitivelor AMV, nu este o companie farmaceutica sau de echipamente medicale, ci mai degraba o organizație de promovare a avortului la nivel internațional. IPAS declara pe site-ul propriu, ca este o organizație dedicata extinderii „ingrijirii cuprinzatoare in avort”. Organizația activista pro-avort este, de asemenea, implicata activ in „munca cu ministerele de sanatate ale țarilor pentru a interpreta legile ce reglementeaza avortul in cei mai largi termeni posibil și pentru a scrie standarde și linii directoare pentru ingrijirea data in avort, pentru a asigura corespunzator accesul al cat mai multor femei posibil”. Cu alte cuvinte, producatorul dispozitivului AMV este implicat activ in exercitarea de presiuni asupra națiunilor independente in scopul relaxarii restricțiilor privind avortul și in gasirea de portițe in legislație pentru a spori accesul la avort.

IPAS pledeaza, de asemenea, pentru avorturile facute de catre cadre nemedicale. Avorturile AMV, facute de cadre medicale cu pregatire medie, au rate mai mari de eșec și de complicație decat avorturile cu AMV facute de catre medici.

Population Research Institute a dat alarma cu ani in urma privind practica inșelatoare a IPAS de distribuire a Misoprostolului, medicament ce provoaca avortul, femeilor din țarile sud-americane, unde avortul la cerere este ilegal. Atunci cand femeile raporteaza medicilor lor hemoragie din cauza acestui medicament, medicul finalizeaza procedura de avort sub masca tratamentului in caz de avort spontan.

IPAS susține ca a distribuit peste 800.000 de dispozitive manuale vacuum reutilizabile la nivel mondial și afirma ca sunt suficiente pentru a comite 20 de milioane de avorturi.

Ca unul dintre donatori importanți ai IPAS, Federația Planned Parenthood din America (PPFA) se afla in spatele misiunii IPAS de a promova avortul. De fapt, Planned Parenthood este cel mai mare furnizor de avort din Statele Unite, deținand aproximativ o treime din toate clinicile de avorturi.

In cursul anului fiscal 2013-2014, Planned Parenthood a facut 327.653 avorturi, aproximativ echivalentul populației orașului St. Louis, statul Missouri. Avand in vedere acest numar, reiese ca Planned Parenthood avorteaza copiii la o rata de 37 de copii la fiecare ora. Organizația-mama a PPFA, Federația Internaționala Planned Parenthood (IPPF) avorteaza  peste 1 milion de copii in fiecare an, la nivel mondial.

PPFA primește aproximativ 500 milioane de dolari in fiecare an, in subvenții federale și de stat și rambursari. O jumatate de miliard de dolari din buget finanțeaza cel mai mare furnizor de avort din America in fiecare an.

Americanii dezaproba intr-o majoritate covarșitoare vanzarea de catre Planned Parenthood a parților fetale. Un sondaj recent Rasmussen arata ca doar 25 la suta din eventualii alegatori gasesc ca e o practica permisibila.

Afacerile cu avortul  ale Planned Parenthood sunt in afara asentimentului public. Cel mai recent sondaj Gallup cu privire la avortul tardiv arata ca 64 la suta dintre americani cred ca avortul ar trebui sa fie ilegal in al doilea trimestru și 80 la suta cred ca ar trebui sa fie ilegal in al treilea trimestru. Multe clinici Planned Parenthood ofera avorturi dupa primul trimestru de sarcina.

Recent, deputatul republican de Tennessee, Diane Black, a introdus proiectul de lege pe 2015 pentru a retrage toate fondurile federale organizației Planned Parenthood. Proiectul de lege a atras deja 137 de co-autori. Senatorul James Lankford, senator republican de Oklahoma a introdus un proiect de lege similar in Senat.

Americanii nu ar trebui sa fie obligați sa subvenționeze o organizație care vinde parți fetale pentru profit și face avorturi tardive. Un gigant al avorturilor ca Planned Parenthood nu trebuie sa primeasca dolari de la contribuabili.

Dr. Gatter poate fi vazuta la sfarșitul videoclipului facand un troc pentru profit maximum, incercand sa stabileasca un preț ce nu da de banuit: „Dați-mi voie sa aflu cat iau alții și daca este aproximativ corect”.  Gatter mai spune: „Daca este scazut, atunci il putem salta. Vreau un Lamborghini”.

Avortul © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply