Educație pentru sanatate – DA, educație ideologica – NU!

Scrisoare deschisa catre miniștrii Sanatații și Educației

 Scrisoare deschisa catre miniștrii Sanatații și Educației: Educație pentru sanatate – DA, educație ideologica – NU!

Domnului ministru al Sanatații, dl. Nicolae BĂNICIOIU 

Domnului ministru al Educației, dl. Mihai Sorin CIMPEANU

 

Domnule ministru al Sanatații, domnule ministru al Educației,

Suntem un grup de organizații civice care promoveaza familia și drepturile parentale, precum și dreptul la educație, sanatate și dezvoltare armonioasa a copiilor. Va scriem cu referire la declarația domnului ministru al Sanatații din 25 mai a.c. cu privire la ora de educație sanitara obligatorie in școli, urmata de scrisoarea deschisa din 27 mai a.c., semnata de 13 ONG-uri[1], trimisa domnului ministru al Sanatații, domnului ministru al Educației și domnului ministru al Afacerilor Externe.

Va transmitem preocuparea și ingrijorarea noastra referitoare la insistența acestor organizații de a impune un model curricular extrem de libertin, al carui scop nu este sanatatea copiilor noștri, ci ideologizarea și indoctrinarea lor.

Domnilor miniștri, ca parinți și lideri civici suntem primii care susținem și promovam sanatatea copiilor – inclusiv pe cea sexuala, reproductiva și psihica – in conformitate cu cele mai recente descoperiri din medicina și științe. Potrivit acestor date, tinerii, in special fetele, ar trebui sa-și intarzie debutul sexual pana la casatorie, in primul rand din motive medicale[2],[3]. Acesta este un adevar de necontestat și imposibil de nealterat prin lozincile despre libertatea și permisivitatea sexuala care sunt folosite astazi din plin. Biologia spune clar: calea cea mai sigura de a evita bolile cu transmitere sexuala, avortul precum și suferința emoționala de pe urma acestora, este abstinența pana la casatorie.

Cercetarile științifice ne arata clar ca ideologia identitații de gen și promovarea homosexualitații nu-și au locul in școli. A-i invața pe copii cu privire la pretinsa divergența intre sexul biologic și un pretins „sex social” nu poate decat sa-i confuzeze, avand in vedere volatilitatea și viteza cu care se inventeaza noi și noi „identitați de gen”. Discursurile despre „homofobie” nu-i ajuta nici ele cu nimic, atata timp cat cauta sa normalizeze un comportament care, din punct de vedere medical și moral, prezinta riscuri multiple și majore. A promova diminuarea riscurilor e un lucru bun, dar eliminarea lor, prin educarea și promovarea abstinenței pana la casatorie, este cel mai bun lucru pentru sanatatea copiilor.

Sexualitatea nu este un subiect simplu de abordat. Copiii noștri au nevoie de discuții clare, bazate pe date și realitați, nu de lozinci și indemnuri la libertate sexuala de la orice varsta, cu oricați parteneri și indiferent de sex, nu de prelegeri despre homofobie și „identitate de gen”. Aceasta din urma abordare este una dezastruoasa. De aceea, credem ca implicarea mamelor și a taților in munca de educare a copiilor in acest domeniu este absolut necesara, mai ales ca ei sunt singurii care pot aprecia corect gradul de dezvoltare fizica și psiho-emoționala al copiilor lor și momentul optim al acestor discuții.

Avand in vedere cele spuse mai sus, domnule ministru al Sanatații, domnule ministru al Educației, ca parinți, dorim sa știm ce li se va transmite copiilor la orele de educație sanitara: li se va spune adevarul? Vor fi respectate valorile pe care noi le insuflam acestor copii? Sau li se va spune sa exploreze, sa experimenteze și ca actul sexual este un act fiziologic decuplat de orice conotație morala, cum susțin colegii noștri din societatea civila care v-au scris recent?

Li se va spune ca au dreptul la cautarea și descoperirea „identitații de gen” și ca elevii homosexuali sunt discriminați, sau li se va spune ca actul sexual anal este periculos? Li se va spune ca homosexualitatea este innascuta, cand de fapt nu exista cea mai mica dovada in acest sens?

Adevaruri biologice ca acestea și inca multe altele (ca cercetarile din domeniul dezvoltarii creierului la adolescenți, din domeniul biochimiei atașarii, din domeniul histologiei) sunt de necontestat. Solicitam sa nu fie date la o parte de dragul corectitudinii politice și al unei ideologii, fie ea și una dominanta in acest moment.

Starea de sanatate a femeilor și copiilor nu poate fi imbunatațita prin lozinci de tipul „Vrem drepturi sexuale și reproductive!” sau „Vrem avorturi pentru adolescente!”. Faptul ca cele 13 ONG-uri sunt preocupate de „facilitarea accesului adolescentelor la avorturi” și de „reducerea numarului de medici care refuza sa execute avorturi”, arata clar ca promoveaza o ideologie radicala.

Ni se amintește mereu ca Romania nu are un „program național coerent, strategic și de lunga durata” pentru educația sanitara. Din cate cunoaștem, programul promovat de organizațiile care semneaza scrisoarea deschisa din 27 mai este „Sexul vs. Barza”, pe care il consideram nu doar depașit de datele recente ale medicinii, dar extrem de agresiv și chiar aflat la limita legii. Ne-am exprimat ingrijorarea in repetate randuri cu privire la nocivitatea acestui program și o facem și acum: „Sexul vs. Barza” promoveaza promiscuitatea sexuala in randul copiilor, și nu este preocupat de sanatatea și bunastarea lor. Daca acesta este modelul de „program național coerent, strategic și de lunga durata” și daca astfel va arata noua ora de „educație pentru sanatate”, avem tot dreptul sa fim alarmați!

In acest moment, la nivel mondial, nu exista niciun indicator care sa garanteze eficienta unui program de „educatie sexuala comprehensiva” in școli, ci mai degraba dimpotriva. In Marea Britanie, tara cu experienta de 30 de ani in domeniu, situatia s-a inrautatit in urma introducerii acestei materii. Conform datelor UNICEF si ONU, in Polonia, o tara apropiata Romaniei, unde educatia sexuala este absenta din scoli, rata natalitatii la adolescentele intre 15-19 ani este mult mai mica decat in SUA, Canada sau Marea Britanie, acolo unde se preda aceasta materie de zeci de ani[4],[5].

Totodata, respingem folosirea drept argumente a unor rapoarte ale diverselor Comitete ale Organizației Națiunilor Unite. Ne permitem sa reamintim respectuos ca aceste documente au valoare de recomandari și nu putere de lege, politicile in domeniul sanatații și familiei fiind de competența statului roman.

Domnule ministru al Sanatații, domnule ministru al Educației,

Toate luarile de poziție ale ONG-urilor care susțin obligativitatea „educației sexuale” ideologizate evita, cu buna știința, orice referire la parinții copiilor pe care urmeaza sa se faca experimente. Spunem „cu buna știința” intrucat cunosc opoziția parinților responsabili la ideile lor.

Angajamentele luate de aceste ONG-uri in relație cu Organizația Națiunilor Unite nu ne privesc. Copiii nu sunt nici ai ONG-urilor pro-educație sexuala, nici ai Statului, nici ai Organizației Națiunilor Unite. Copiii fac parte din familii, iar parinții sunt primii și cei mai importanți educatori ai acestora[6]. Parinții au dreptul de a decide asupra aspectelor care privesc educația minorilor, mai ales in probleme atat de sensibile. Drepturile parinților nu pot fi in nici un fel ocolite!

Din acest considerent cerem, așa cum am facut-o de fiecare data in corespondența noastra anterioara, ca parinți și membri ai unor organizații de parinți reprezentative, sa fim incluși in elaborarea oricarui program privind educația sanitara in școli.

Concluzia noastra, susținuta de datele științifice actuale, este ca elevii, copiii noștri, trebuie educați spre infranarea trupeasca și amanarea relației intime pana la vremea casatoriei. Aceasta este singura cale catre sanatatea și bunastarea lor, evitand bolile venerice, avorturile și suferința emoționala.

Valorile „revoluției sexuale” nu sunt compatibile cu o educatie in spiritul dragostei, responsabilitatii, grijii fața de sine si respectului pentru ceilalti. Faptul ca normalitatea poate parea astazi o raritate nu trebuie sa ne determine a inceta sa o cautam. Va rugam sa sprijiniți parinții romani in aceste eforturi.

Spre binele tuturor, alegeți știința și binele copiilor și respingeți ideologia și indoctrinarea.

Cu deosebita considerație,

 

SEMNATARI

  • Alianța Familiilor din Romania
  • Asociația Parinți pentru Ora de Religie (APOR)
  • Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”
  • Asociația Familia Tradiționala, Iași
  • Asociația Familiilor Numeroase din Romania
  • Asociația pentru Apararea Familiei și Copilului
  • Asociația Dascalilor din Romania
  • Asociația Parinților pentru o Educație Sanatoasa
  • Asociația PROVITA Media, București
  • Asociația PRO VITA pentru Nascuți și Nenascuți – filiala București
  • Fundația „Romanian’s Children Appeal”
  • Asociația HomeSchooling Romania
  • Asociația „Ortodoxia Tinerilor”, Galați
  • Habitat pentru Umanitate, Pitesti
  • Asociația Barbaților Creștini din Romania
  • Asociația pentru Revigorarea Tradiției (ART), București
  • Asociația pentru Toleranța in Spațiul Public
  • Asociația „Darul Vieții”, Timișoara
  • Centrul de Consiliere și Informare pentru Femei cu Sarcina Nedorita „Puls”, Oradea

 

 


[2] „…se considera ca procesul de cancerizare a colului uterin incepe de la o varsta foarte tanara, imediat dupa pubertate, ca urmare a interacțiunii dintre un agent carcinogen, cel mai probabil viral (papilloma virus și, mai puțin probabil, virusul herpetic genital de tip II), introdus o data cu primele contacte sexuale in epiteliul cervical incomplet maturat, in orice caz, nepregatit filogenetic pentru o viața sexuala permanenta”. (Petrache Vartej, „Ginecologie”, Editura All, București, 2002, p.458.

[3] Apud Miriam Grossman, „Youʼre Teaching My Child What?”, Regnery Publishing House, 2009, p. 73.

[6] conform art. 29(6) și 48(1) din Constituție, art. 5 din Carta drepturilor familiei din 1983 etc.

Scrisori © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply