Educația sexuala și sexualizarea copiilor. Situația din Marea Britanie

Invitatie la conferinta dnei Antonia Tully, Societatea pentru Protectia Copiilor Nenascuti, Londra

Asociația Provita Media și Asociația PRO VITA filiala București va invita la conferința cu tema „Educația sexuala și sexualizarea copiilor. Situația din Marea Britanie”. Invitata: d-na Antonia Tully, coordonatoarea campaniei „Safe at School” („In siguranța la școala”) din Marea Britanie.

Evenimentul va avea loc luni, 16 martie 2015, de la ora 18.00, in sala Rotterdam a Hotelului „Double Tree”, strada Nerva Traian, nr. 3A. Intrarea este libera.

Antonia Tully este coordonatoarea programului „Safe at School” (In siguranța, la școala) al Societații pentru Protecția Copilului Nenascut (SPUC), Londra. Este mama a 6 copii. Prin campania „Safe at School”, Antonia Tully a sprijinit parinții din Marea Britanie in relația lor cu școala și autoritațile privind orele de educație sexuala. A vorbit la nenumarate adunari publice, prezentand situația reala din școlile britanice.

Evenimentul este organizat in contextul in care in Romania se pune tot mai insistent problema introducerii educației sexuale ca materie obligatorie in școli. Deși nimeni nu contesta necesitatea indrumarii copiilor intr-o lume in care sunt supuși unui bombardament informațional continuu, se pune intrebarea cum și cine are aceasta sarcina. Trebuie educația sexuala sa insemne studierea explicita a aspectelor referitoare la actul sexual și contracepție, sau sa se concentreze pe impactul moral și sufletesc al intimitații, mai ales al intimitații prea timpurii? Ar trebui ca aceste aspecte sa fie „standardizate” și lasate in grija funcționarilor statului sau ar trebui sa fie o preocupare a parinților, care cunosc cel mai bine gradul de dezvoltare psiho-emoționala al copiilor lor?

Iata intrebarile la care este chemata sa le raspunda parinților din Romania d-na Antonia Tully, folosind experiența Marii Britanii, una din țarile in care educația sexuala se face de timpuriu.

Antonia Tully este de parere ca parinții, ca principali educatori ai copiilor, sunt cei mai in masura sa vorbeasca cu copiii lor despre intimitate:

„Cheia tuturor lucrurilor in acest domeniu sunt parinții. Parinții sa se trezeasca și sa reacționeze. (…) Intotdeauna voi recomanda ca parinții sa-și faca auzita vocea, la școala, in adunari publice. E dificil, pentru ca mulți parinți lucreaza, nu au timp și, in general, au mare incredere in școala. Iar școala, in mod tipic, le scrie parinților o scrisoare de acest fel: «Dragi parinți, in anul acesta ii vom invața pe copii aspecte ale pubertații». Iar parinții spun, da, foarte bine. Apoi sunt devastați cand aud ce anume au invațat copiii lor la aceste ore. (…) Sunt pericole incalculabile ale unei educații sexuale explicite.”

Despre situația din Marea Britanie, Antonia Tully afirma ca in urma lecțiilor de „educație sexuala” care incep la 4-5 ani, copiii ajung sa aiba foarte devreme toate detaliile despre sex: „Aceste lucruri le distrug copiilor sistematic rezerva naturala de inocența, de copilarie. In mod natural, copiii resping aceste discuții despre sex și sexualitate, care nu fac parte din lumea lor și care le distrug copilaria. Iar in ciclul gimnazial, copiii trebuie sa știe totul despre contracepție: unde se gasește și cum se folosește. Cei care o predau presupun ca toți elevii sunt activi sexual de la varsta de 11 ani incolo”.

Mai mult detalii despre eveniment puteți obține de la Larisa Iftime, tel. 0726 679 460, email provitamedia at gmail.com și Bogdan Stanciu, 0728 673 673, email provitabucuresti at yahoo.com.

Conferinte © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply