Razboiul lui Obama impotriva fetelor: utilizarea contraceptiei de urgența indiferent de varsta

Sursa: CNSNews.com, 11 iunie 2013

Autor: Kristan Hawkins, președinta organizației Students for Life of America, cea mai mare organizație pro-life de tineret care reprezinta peste 700 de grupuri de studenți din toata țara.

Președintele Obama duce un razboi impotriva fetelor, permițandu-le acestora sa obțina pilula, numita „Plan B” (cum este cunoscuta contracepția de urgența in SUA), fara a fi asistate sau fara a aduce la cunoștința vreunui medic sau a parinților. Utilizarea contracepției de urgența nu reduce rata avortului dar in schimb crește o intreaga serie de riscuri. Acest lucru nu inseamna deloc „echitate reproductiva”, ci abuz asupra copilului.

Efectele secundare frecvente ale pilulei includ: greața, varsaturi, dureri abdominale inferioare, oboseala, dureri de cap și amețeli – nu e deloc distractiv pentru fetițe sa treaca prin așa ceva –, dar, medicamentul poate avea, de asemenea, și efecte secundare fatale, deoarece este cunoscut ca provoaca formarea cheagurilor de sange, atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

Cel mai alarmant, atunci cand contracepția de urgența nu reușește și o fata ramane insarcinata, totuși – ceea ce e posibil, potrivit instrucțiunilor medicamentului, intr-un caz din opt – este faptul ca se tripleaza riscul sarcinii ectopice. Copiii nu pot ințelege aceste riscuri și, fara supravegherea unui medic, o sarcina extrauterina poate continua, fiecare zi fiind tot mai periculoasa pentru sanatatea și viața lor.

Președintele Planned Parenthood, Cecile Richards, și-a exprimat incantarea, cum și era de așteptat, fața de incercarile de a sacrifica sanatatea femeilor și a copiilor pe altarul „alegerii”(„choice”): „Este un progres imens pentru accesul la controlul nașterii și un moment istoric pentru sanatatea femeilor și echitate. Decizia FDA va face contracepția de urgența disponibila pe rafturile tuturor magazinelor, la fel ca și prezervativele, și femeile de toate varstele o vor putea achiziționa rapid pentru a preveni o sarcina nedorita”.

Limbajul dublu in aceasta declarație este remarcabil: „sanatatea femeii” și „femeile de toate varstele”. Este important de reținut ca aceasta decizie a redus varsta de obținere a contracepției de urgența fara rețeta de 15 ani și mai mult, la orice varsta. Aceasta noua politica nu afecteazafemeile”, ea afecteaza fetele!

Și, desigur, Richards incearca sa sublinieze cuvintele „prevenirea sarcinii nedorite”, fara a va spune insa ca ea poate curma viața unui copil nenascut, care a inceput deja.

Site-ul medicamentului Plan B ® One-Step arata ca aceasta pilula „funcționeaza similar cu pilulele ordinare contraceptive”, doar ca au o doza mai mare. Una dintre modalitațile principale de funcționare este sa „modifice endometrul, ce ar putea inhiba implantarea”. In traducere acest lucru inseamna: ea poate provoca avorturi prin prevenirea implantarii zigotului, a omulețului care se afla in faza sa cea mai vulnerabila de dezvoltare: faza de implantare.

Pilula, numita și „de-a doua zi”, este o megadoza a pilulei contraceptive, care a fost clasificata de catre Organizația Mondiala a Sanatații ca aparținand Grupei I de agenți cancerigeni. E cel mai mare nivel posibil – și țigarile se afla, de asemenea, in Grupa I. Atunci, de ce farmaciile socotesc necesar sa puna țigarile in spatele tejghelei și sa ceara un act de identitate, tocmai ca minorii sa nu le cumpere, iar președintele Obama dispune acum ca minorelor sa le fie vanduta pilula „de-a doua zi”, alaturi de bomboane și pachete de guma?

Președintele Obama a spus in trecut ca administrația sa „nu crede ca un copil de 10 sau de 11 de ani, care merge la farmacie, ar trebui sa poata – alaturi de guma de mestecat sau baterii – cumpara un medicament care, daca nu este utilizat corespunzator, este potențial cauzator a unui efect advers. Și cred ca cei mai mulți parinți simt, probabil, la fel”.

Ce s-a schimbat in ultimul an și jumatate, ca sa-și schimbe complet parerea?

Aceasta nu este o victorie a feminismului. Este perpetuarea violenței impotriva femeilor și a culturii violului, ce permite violatorilor sa continue sa atace copiii și apoi sa-și acopere infracțiunile.

Dr. John Bruckalski, ginecologul și consilierul medical al organizației  Med Students for Life (Med SFLA), a declarat despre accesul minorilor la contracepția de urgența: „Avand in vedere ca violenta partenerului se afla la niveluri epidemice, posibilitatea de a abuza de acest puternic steroid, in randul populației de risc, cum este cea a tinerelor noastre femei este deosebit de mare. Acesta este un alt exemplu al felului in care medicina se indeparteaza de interacțiunea medic-pacient, din cauza oportunismului politic. Din cauza acestei manevre juridice vor crește relațiile cu un partener abuziv, relații ce vor afecta copiii noștri pe tot parcursul vieții, vor crește durerile pelviene și infertilitatea prin boli cu transmitere sexuala”.

Dr. Maria Catharine Maxian, un alt consilier Med SFLA, este de acord cu aceasta și susține ca   fetele „sunt supuse, de asemenea, unui  risc de stres emoțional sever al unei caderi, ce apare dupa ce a facut ceva foarte intim cu o alta persoana. De asemenea, este posibil ca adolescenții sa se implice in relații sexuale, deoarece sunt o victima a violului. Singurul risc vizat de toate formele de pilule contraceptive este sarcina. Contracepția de urgența se refera la un comportament foarte riscant. Facand-o disponibila tuturor, ar putea face ca parinții sa piarda ocazia de a interveni și a ajuta la protejarea acestor tinere fete de alte riscuri asociate cu sexul. Este iresponsabil sa nu se ia considerare intreaga persoana. Tinerii noștri merita mai mult decat sa-i ajutam sa ascunda un comportament riscant “.

Susținatorii doresc ca pilula „Plan B” sa fie disponibila fara rețeta, dar studiile arata ca accesul la pilula nu reduce ratele avortului sau ale sarcinii – fie ca este obținuta inainte sau dupa contactul sexual neprotejat:
– studiul
Advanced Provision of Emergency Contraception Does Not Reduce Abortion Rates, publicat in Contraception Journal arata: „Nu a fost observat nici un efect asupra ratelor de avort prin furnizarea avansata a contracepției de urgența. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca distribuția pe scara larga a livrarilor suplimentare de contraceptive de urgența prin intermediul serviciilor de sanatate nu poate fi o modalitate eficienta de a reduce incidența sarcinii neintenționate in Marea Britanie”.

– Studiul Direct Access to Emergency Contraception Through Pharmacies and Effect on Unintended Pregnancy and STIs, publicat in Journal of the American Medical Association, pornește de la contextul: „Se estimeaza ca jumatate din sarcinile nedorite ar putea fi evitate daca contracepția de urgenta ar fi ușor accesibila și folosita”, dar concluzia sa este ca „in comparație cu grupul de control, femeile cu acces la farmacie și grupurile de femei carora li s-a furnizat contracepția de urgența in avans nu au prezentat o reducere semnificativa a ratei sarcinii”.
– Un alt studiu,
Advance provision of emergency contraception for pregnancy prevention: a meta-analysis, publicat in Obstetrics and Gynecology Journal a conchis: „Furnizarea de contracepție de urgența in avans nu a redus ratele de sarcinilor”.

Indepartarea parinților și medicilor din ecuație crește și mai mult riscurile pentru tinerele fete. Dr. Anita Showalter, ginecolog și obstetrician, vorbitor frecvent in cadrul turneelor Med SFLA, explica de ce: „Managementul contracepției este o oportunitate pentru medici de a-și sfatui pacientele in ceea ce privește comportamentul lor de risc și testarea pentru boli cu transmitere sexuala. O ingrijorare in ceea ce privește adolescentele este luarea deciziilor imature, fapt care pune in chestiune conformitatea și utilizarea corecta a acestui medicament. Deși toata lumea susține necesitatea de a reduce ratele sarcinii la adolescente, disponibilitatea rapida a contracepției de urgența arata ca adolescentele au o probabilitate mai mica de a primi consiliere, indrumare și screening, in timp ce se angajeaza in comportamente de risc ridicat”.

Important este urmatorul lucru:
„Plan B” nu reduce sarcina sau avortul. Dar acesta este tocmai principalul motiv pentru care susținatorii doresc contracepția de urgența accesibila oricui, indiferent de gen și varsta. Acest medicament crește, insa, riscul de cancer, sarcina ectopica, și efecte secundare, de la disconfort la cele fatale. Iar ceea ce il face și mai periculos este indepartarea medicilor și parinților din ecuație.

Aceasta decizie a lui Obama abandoneaza tinerele fete in mana violatorilor și a celor care abuzeaza de ele. De asemenea, decizia sacrifica bunastarea lor psihologica și emoționala. Ceea ce inseamna un adevarat razboi impotriva fetelor.

Pericolele contraceptiei © Asociatia Provita Media

 

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply