Presiunea globala pentru avort a familiei Gates continua 

Sursa: Population Research Institute, 30 mai 2013

Recenta conferinta internationala „Women Deliver” din Malaiezia a aratat cum poti sa comercializezi un medicament intr-un scop si sa-l folosesti in altul, cum functioneaza eufemismele si cum poate decide un guvern crearea cererii pentru contraceptie.


 Conferinta „Women Deliver” a fost numita „cel mai mare eveniment global din ultimii zece ani, care se concentreaza asupra sanatatii si autoritatii fetelor si femeilor”. Dar e evident ca e o conferinta proiectata pentru a reduce populatia in tarile in curs de dezvoltare, prin promovarea unei revolutii sexuale in stil occidental, prin intermediul contraceptivelor chimice, prin accesul la avort la cerere, inclusiv, prin promovarea avortului chimic, respectiv a pilulei cu misoprostol, in tarile in care avortul este ilegal, si prin promovarea educatiei sexuale la tineri.

La 28 mai, peste 4.000 de delegati din 145 de tari au participat la lansarea celei de-a treia conferinta „Women Deliver”, la Kuala Lumpur, Malaiezia. Printre vorbitorii la evenimentul care a durat trei zile s-au numarat: Melinda Gates, de la Fundatia Bill si Melinda Gates; Cecile Richards, presedinte al Planned Parenthood Federation of America (PPFA), Dr. Babatunde Osotemehin, director executiv al Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie, Secretarul american de Stat Hillary Rodham Clinton (in conferinta video) si fiica sa, Chelsea Clinton. Pe lista vorbitorilor s-au mai aflat si alti campioni ai avortului: cunoscutul medic american de avort tardiv sau avort cu nastere partiala, Leroy Carhart, numit de catre „Women Deliver” drept un „aparator al drepturilor omului”, si profesorul de bioetica de la Universitatea Princeton, Peter Singer, a carui „etica practica” include infanticidul si bestialitatea.

Melinda Gates a declarat ca aceasta conferinta este o oportunitate de a privi inapoi spre ceea ce s-a realizat la summit-ul de planificare familiala din Londra din iulie anul trecut, la care a fost atrasa suma de 2,6 miliarde de dolari in angajamente de la delegatii din intreaga lume. Acestia s-au angajat sa faca disponibila contraceptia la 120 de milioane de femei din intreaga lume pana in 2020, si sa faca din „sanatatea reproducerii”, o prioritate pentru contribuabili si pentru cheltuielile pentru ajutorul extern. Locul de desfasurare al conferintei din prezent a fost in mod clar o parghie pentru a asigura ca guvernele angajate isi tin promisiunile.

Desi Melinda Gates, catolica auto-declarata, a afirmat la summit-ul de la Londra ca initiativa nu e „despre avort … sau despre controlul populatiei”, remarcile sale au fost dezmintite de prezenta masiva la conferinta a mai multor agentii globale de promovare a avortului si controlului populatiei (dintre care multi sunt beneficiari ai milioane de dolari sub forma de granturi de la Fundatia Gates).

Pe langa PPFA, furnizor de avort lider al Americii si sustinator al infanticidului, si filiala sa internationala, International Planned Parenthood Federation (IPPF), au fost prezente echivalentul britanic al acesteia, Marie Stopes International, Serviciul International de Consiliere in Sarcina (IPAS), pe site-ul caruia se poate citi ca pledeaza pentru „avort in conditii de siguranta si reformarea legilor restrictive de avort periculoase pentru femei”, incepand din 1973. Aici intra si Fondul Global pentru Femei (care descrie programele sale ca fiind de „presiune asupra guvernelor si institutiilor religioase” pentru a promova „alegerile sexuale si reproductive” ale femeilor).

Marii campioni cunoscuti care actioneaza pentru reducerea populatiei, prezenti la Conferinta din Malaiezia, includ: Population Services International (PSI), UNFPA, JHPIEGO, Banca Mondiala (care leaga finantarea politicilor si obiectivelor de reducerea nasterii), Fundatia Ford, Consiliul Populatiei si PATH (o organizatie pe al carei site se spune ca a participat la asistarea guvernului chinez in 1979, cand China a inceput impunerea asiduu a politicii unui singur copil, a avortului fortat si contraceptiei).

De asemenea, au fost  prezenti reprezentantii marilor concerne farmaceutice, inclusiv Merck, Pfizer si Bayer. Melinda Gates detine actiuni la aceste companii, care toate mizeaza pe cresterea pietei medicamentelor si dispozitivelor contraceptive la nivel mondial care, dupa cum anunta „Financial Times” in 2012, se asteapta sa creasca la 17 miliarde de dolari, pana in 2015.

Misoprostol pentru avort ilegal? 

Promovarea avortului s-a facut  inainte de desfasurarea propriu-zisa a conferintei. O serie de pre-conferinte, ca „evenimente colaterale” au inclus o discutie de grup, gazduita de Post Abortion Care Consortium (PAC) – o echipa formata din patru grupuri importante de promovare a avortului la nivel international: IPPF, Pathfinder International, IPAS si JHPIEGO. Acestea s-au concentrat pe extinderea accesului la serviciile „prietenoase pentru tineri” ale PAC si pe utilizarea medicamentului  de avort chimic misoprostol  pentru complicatii post-avort.

Misoprostol, care face parte din cocktail-ul de avort RU-486, a fost in mod clar un punct major de discutie al conferintei. O sesiune gazduita de Federatia Internationala de Ginecologie si Obstetrica si Gynuity Health s-a axat pe „misoprostol pentru gestionarea hemoragiei post-partum”.

„Hemoragia post-partum conduce la moartea celor mai multe femei din lume”, a declarat fondatoarea conferintei „Women Deliver”, Jill Sheffield, subliniind ca misoprostolul are una dintre evolutiile „cele mai interesante” in domeniul sanatatii reproducerii. „O pastila mica, in 15 minute, poate face un lucru enorm, oprind hemoragia”.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a adaugat misoprostolul la „medicamentele sale de baza” din lista de toamna trecuta, dar a recunoscut ca acesta nu este medicamentul ales pentru hemoragia post-partum, ci oxitocina. Interesul mare pentru misoprostol se pare sa rezulte din capacitatea sa de a induce avortul, fiind astfel, si o strategie de a importa avortul in tarile in care acesta e ilegal.

„Accesul la misoprostol pentru avort la nivel comunitar si strategii practice de promovare”, au fost discutate si de o comisie privind „avortul sigur”, gazduita de IPPF, MSI si Consiliul Populatiei.

Dar poate chiar mai periculos este faptul ca medicamentul este administrat tuturor femeilor post-partum, in mod nediscriminatoriu. Director JHPIEGO Harshad Sanghvi a declarat ca organizatia sa a instruit „lucratori comunitari analfabeti”, in tarile in curs de dezvoltare din Africa si Asia, sa „identifice gravidele” si sa le distribuie acest medicament pentru a-l utiliza acasa. „Femei pe Valuri”, organizatie notorie, ce promoveaza avortul ilegal si care sustine ca femeile sa-i minta pe farmacisti pentru a obtine misoprostol pentru a-si provoca singure avort, recomanda pe site-ul sau ca femeile pot utiliza misoprostolul pentru a „reduce riscul de sangerare abundenta cu 60%”, desi adauga in plus ca acesta poate provoca „febra/frisoane, greata, varsaturi, diaree si crampe”.

De fapt, o mare parte din cercetarile ce constata ca misoprostolul poate fi utilizat in hemoragie au fost finantate de catre Fundatia Gates.

Reportera Wendy Wright, de la C-Fam, a relatat recent ca Beverly Winikoff, de la Gynuity Health Products, campion de mult timp al promovarii avortului auto-provocat cu RU-486, a fost fortata sa admita la un atelier al conferintei „Women Deliver”, sub presiunea unor intrebari din partea publicului, ca „nu stim daca medicamentul salveaza vieti”.

Un alt membru al comisiei amintite, Ann Starrs, presedinta organizatiei Family Care International, care promoveaza medicamentul, a recunoscut ca sloganul „Misoprostolul salveaza vieti” este inselator. „Nevoia de atentie din partea factorilor de decizie arata ca trebuie sa recurgem la o hiperbola”, a spus ea.

Tehnologii universale de preventie

Sheffield a subliniat, de asemenea, ideea de „contraceptie cu protectie dubla”, subliniind nevoia cercetarii combinarii contraceptiei cu vaccinarile. Reprezentanta USAID, Judy Manning, de asemenea, a vorbit despre dezvoltarea de „tehnologii de prevenire polivalente”, care sunt in curs de desfasurare din 2009. Ea a spus ca agentiile de sanatatea sexuala si reproductiva (SSR), cercetatorii din sanatatea publica, firmele de biotehnologie si agentiile de finantare publice si private, precum Fundatia Gates, au contribuit la cercetarile din domeniul nanotehnologiilor, al „vaccinurilor polivalente”, al combinatiilor de medicamente si combinatiilor de medicamente si dispozitive, in scopul de a crea o „suita” de produse contraceptive, care sa serveasca femeilor de-a lungul vietii lor. Ea a mentionat „inelele vaginale”, care sunt utilizate in tarile in curs de dezvoltare, subliniind ca „injectabilele hormonale cu durata lunga de actiune” sunt „deja in curs de cercetare privind siguranta si eficacitatea clinica”.

Manning a declarat ca in curs de dezvoltare se afla vaccinuri si medicamente, care „impiedica in acelasi timp sarcina, dar si boli ca HIV, HSV-2 si HPV, ce cauzeaza cancerul de col uterin”.

Noul eufemism al avortului: parentalitatea responsabila

Enrique Ona, ministrul Sanatatii din Filipine, unul dintre vrobitorii la conferinta, a descris modul in care lobby-ul pro-avort a schimbat termenii dezbaterii, pentru a putea adopta controversata „Lege privind Sanatatea Reproducerii”, in luna decembrie 2012.

Proiectul de lege care promoveaza contraceptia si educatia sexuala au fost contracarate de cinci legislaturi consecutive, a spus el. „In Filipine, chiar si acum, daca vorbim despre sanatatea reproducerii, in esenta, ea este asociata cu controlul populatiei, si din nou, se va spune ca sanatatea reproducerii duce, in cele din urma, la acceptarea avortului”, a explicat Ona. Biserica Catolica, a adaugat el, a fost intotdeauna un adversar puternic al controlului populatiei.

„Si, astfel, strategia noastra a constat in a conveni sa schimbam modul de dezbatere de la o problema de populatie in asa-numita reducere voluntara [a familiei] si parentalitatea responsabila”, a spus Ona. „Deci, parentalitatea responsabila, termen care nu a putut fi pus la indoiala. … Acest lucru a devenit foarte acceptabil, nu doar pentru cei care deja sprijineau legea, dar, de asemenea, pentru cei care au fost ezitanti sa ne acorde sprijin”.

Un scurt film despre legea sanatatii reproducerii din Filipine a fost prezentat la o sesiune plenara a conferintei, in care fostul presedinte filipinez, Fidel Ramos, a spus: „Nu am avut interdictii in ceea ce priveste legea privind sanatatea reproducerii pentru ca ceea ce am discutat mereu  si am pus in aplicare, in perioada 1992-1998, a fost calitatea populatiei filipineze”.

Pentru cei care se intrebau despre ce fel de „calitate” vorbea Ramos, raspunsul a aparut intr-un articol de-al sau, publicat in „Philippine Daily Inquirer”, in care spunea: „Cred ca filozofia proiectului de lege privind sanatatea reproducerii consta in faptul ca trebuie sa invatam sa producem oameni de calitate in aceasta lume, in loc sa producem oameni care ajung, sa spunem, cersetori pe strada, oameni care scormonesc prin gunoaie sau vanzatori de produse ieftine sau interzise. Acest lucru, cred eu, este un argument valabil real in favoarea proiectului de lege privind sanatatea reproducerii”.

 Crearea unei nevoi, unde ea nu exista

Una dintre cele 12 „teme de baza” ale conferintei, inclusiv „avortul sigur si legal”, este „nevoia nesatisfacuta pentru contraceptive”.

“Astazi, 200 de milioane de femei nu au contraceptivele pe care le doresc”, a declarat Melinda Gates, evocand o mantra statistica, repetata mereu si mereu participantilor la conferinta. Insa satisfacerea cererii nu este in mod clar singurul obiectiv al organizatiilor participante la aceasta conferinta mondiala. Este vorba despre controlul comportamentului social si „crearea unei piete” pentru medicamente si avort acolo unde ea nu exista, dupa cum a subliniat o intrebare pertinenta, la o conferinta de presa.

Un reporter de la un post de radio Camerun si postul de televiziune a declarat ca tara sa „a primit un lot mare de contraceptive in 2011 de la UNFPA si acestea au ajuns pana in cele mai indepartate colturi ale tarii”, insa doar „aproximativ 2 %” dintre femei le folosesc, deoarece ele, de fapt, „nu-si doresc aceste contraceptive”. „Cum acoperi golul?” l-a intrebat reporterul pe directorul UNFPA Osotimehin.

„Autoritatile guvernamentale, la fiecare nivel, trebuie sa participe in mod activ la incercarea de a implementa aceasta” a raspuns Osotimehin. „Si noi, la UNFPA, vom continua sa facem tot posibilul pentru a ne asigura nu numai ca oferim [contraceptive], ci, de asemenea, incurajam guvernele, comunitatile, organizatii ale societatii civile, biserici si moschei sa continue sa conduca la acest lucru [utilizarea contraceptivelor]”.

Melinda Gates a dat din cap in asentimentul acestui plan, iar dr. Awa Coll-Seck, ministrul Sanatatii din Senegal a adaugat ca „de guvern depinde, intr-adevar, rezolvarea acestor tipuri de probleme” si de el depinde „incurajarea oamenilor sa foloseasca metodele contraceptive si serviciile de avort”.

„Nu putem avea doar o parte a ecuatiei de piata”, a spus ea. „Acum, problema este o chestiune de cerere …. avem nevoie de o multime de campanii, de educatie, de implicarea comunitatii pentru a ne asigura” ca produsele sunt utilizate. „Daca nu facem aceasta, nu ne vom atinge obiectivele”. 

 

 

 

 

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply