Asociatia Medicala Britanica aproba consilierea pre-avort de catre consilierii independenti

Sursa: The Independent, Christian Concern, 27 iunie 2012

Asociatia Medicala Britanica a votat, la ultima sa adunare generala anuala, in sprijinul consilierii independente  pentru femeile care vor sa faca avort, independent de clinicile de avort. Votul pentru consilierea femeilor inainte de avort de catre consilieri independenti este un vot important, inaintea dezbaterilor pe aceasta tema din Parlamentul britanic. Pe langa acest vot important,  AMB s-a exprimat ferm impotriva suicidului asistat, refuzand o pozitie „neutra”.

Dr. Mark Pickering a declarat in cadrul dezbaterii ca oferirea de consiliere femeilor care vor sa avorteze, independent de furnizorii de avort insisi, ar extinde optiunile disponibile pentru femeile care se confrunta cu o criza de sarcina. BMA a votat, in acord cu opinia dr. Pickering, sustinand, in felul acesta consilierea independenta.

„Sprijinul BMA fata de consilierea independenta pentru femeile care iau in considerare un avort este o veste excelenta inainte de consultarea Guvernului pe aceasta problema”, a declarat Andrea Minichiello Williams, CEO de la Christian Concern.

„In prezent, femeile care se confrunta cu o criza de sarcina, de obicei,  primesc consiliere  la clinica, platita [de la buget] sa efectueze avortul. Acest lucru creeaza un conflict de interese, care pune sanatatea mentala si fizica a femeilor in pericol. Femeile care se confrunta cu sarcini nedorite trebuie sa primeasca sfaturi de la consilieri impartiali, care nu au nici un interes financiar in realizarea avortului.

Consiliere pre- si post-avort © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply