Fara curaj

Ela, 26 ani, studenta (2012-05-01)

In urma cu cativa ani, am experimentat o tentativa de avort in familie. Matusa mea, casatorita de curand, a fost sfatuita de ceilalti membri ai familiei sa dea divort si sa avorteze copilul, datorita problemelor pe care le avea cu sotul. Eram singura din familie care era impotriva. Dar cei mari nu ma luau in seama (se mai intampla si astazi), pentru ca… ce stiam eu. Intre timp cei doi s-au impacat, si la cateva luni matusa mea a nascut o fetita sanatoasa.

Acum, dupa aproape 6 ani, imi dau seama ca eram la fel de neputincioasa ca matusa mea, pentru ca nici eu insami nu aveam argumente pentru a putea opri aceasta fapta dureroasa. Mai mult, ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca eram eu in situatia ei, daca as fi cedat sau daca as fi luptat in continuare.

Cred ca nu este intamplator faptul ca la aproape 3 ani de la intamplarea din familia mea, m-am inscris in ASCOR, proiectul Dreptul la viata, fapt care m-a ajutat sa invat multe despre avort, dar si despre sarcina, nastere. Sper ca daca voi fi pusa intr-o situatie similara cu cea din trecut, sa ma pot comporta onorabil, ca o adevarata crestina.

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply