Afirmatii exagerate in legatura cu avortul „nesigur”, in revista The Lancet

Sursa: SPUC, 19 ianuarie 2012

Intr-un studiu recent* publicat in revista medicala The Lancet, se pretinde ca asa-numitele avorturi nesigure de obicei, ilegale au crescut in toata lumea cu 5%. Aceasta afirmatie este dubioasa, spune Societatea pentru Protectia Copiilor Nenascuti (SPUC), cea mai importanta organizatie pro vita din Marea Britanie. Afirmatia a fost facuta intr-un studiu facut de cercetatorii de la Institutul Guttmacher si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Cercetatorii si alti comentatori de la The Lancet folosesc aceasta cifra pentru a argumenta faptul ca asa-numitul avort sigur ar trebui legalizat la nivel mondial.

John Smeaton, directorul SPUC, a comentat: OMS face, de regula, asemenea afirmatii nefondate cu privire la avortul nesigur sau ilegal. OMS este unul dintre cele mai importante organisme pro-avort. Iar Institutul Guttmacher este instrumentul de cercetare al lobby-ului pro-avort din intreaga lume. Studiul nu este decat o propaganda pro-avort si trebuie respins ca atare. Promotorii avortului legal au facut deja istorie cu afirmatiile lor exagerate enorm despre numarul de avorturi asa-numite nesigure sau ilegal. Astfel de declaratii false au fost facute in 1967 in scopul de a face lobby pentru Legea avortului din Marea Britanie si in anii 1970 pentru a justifica decizia Roe v Wade din SUA. Regretatul dr. Bernard Nathanson, pionier al avortului in America, care a devenit apoi pro-life, a recunoscut ca a exagerat in mod deliberat de cinci ori numarul estimat al avorturilor ilegale, atunci cand a militat pentru legalizarea avortului. Adevarul este ca tarile cu legi stricte impotriva avortului au rate mai mici ale deceselor materne decat tarile care permit avortul pe scara larga. Irlanda, unde avortul este interzis, are printre cei mai buni indici ai sanatatii materne. Avortul legalizat nu imbunatateste cu numic asistenta medicala, a concluzionat dl Smeaton.

* Induced abortion: incidence and trends worldwide from 1995 to 2008, The Lancet, Early Online Publication, 19 January 2012

Ce este avortul cu adevarat © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply