Cancerul de prostata, legat contraceptia hormonala  

Sursa: Medportal, 15 noiembrie 2011

Cu cat mai mult se protejeaza femeile dintr-o anumita zona de sarcina, cu ajutorul contraceptivelor hormonale, cu atat mai mare este nivelul deceselor din cauza cancerului de prostata la barbati. O asemenea dependenta este evidentiata de studiul realizat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Toronto, Canada. Materialele cercetarii au fost publicate pe site-ul BMJ Open.

Studiul a utilizat date statistice din anul 2007, din 88 de tari. Printre ele se afla tari din Africa, Asia, Europa, inclusiv Rusia, Insulele Caraibe, America de Nord, Centrala si de Sud, Australia si Noua Zeelanda. Dupa cum se mentioneaza in materialele cercetarii, pilulele contraceptive au inceput sa fie utilizate pe scara larga in ultimii 40 de ani si, in aceeasi perioada, cancerul de prostata a fost cel mai frecvent cancer intalnit la barbati.

Ipoteza oamenilor de stiinta este ca pilulele contin estrogen, hormonul sexual feminin, care polueaza mediul natural. Estrogenul din pilulele contraceptive este eliminat prin urina, astfel poluand sursele de apa si solul. Plantele si animalele sunt influentate de solul si apa poluate. La sfarsitul acestui lant alimentar sunt barbatii, in organismele carora se acumuleaza niveluri crescute de estrogeni, cu au un impact negativ asupra sanatatii lor.

Chiar daca estrogenul eliminat de o femeie este intr-o cantitate infima, cand milioane de femei, pe o perioada lunga de timp, elimina acest hormon in natura, impactul asupra mediului ar putea fi semnificativ, a declarat unul dintre autorii studiului, urolog, medic oncolog la Spitalul de la Universitatea din Toronto, dr. David Margel, opinia caruia o gasim pe Msnbc.

In acelasi timp, Margel a subliniat faptul ca autorii studiului nu sunt inca pregatiti pentru a recomanda tuturor femeilor sa inceteze sa mai utilizeze anticonceptionalele. Potrivit spuselor sale, rezultatele sunt preliminare si problema mai trebuie inca cercetata.

Contraceptia © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply