Studiu despre copiii nascuti prin fertilizare in vitro  

Sursa: Physorg, 14 octombrie 2010

Copiii nascuti prin fertilizare in vitro sunt mai inalti de statura decat copiii conceputi natural, scrie Physorg. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelanda. Cercetatorii au evaluat statura a 200 de copii si au stabilit ca diferenta importanta de inaltime la acestia se explica nu numai prin factori care se transmit genetic, in special inaltimea parintilor. Potrivit datelor cercetatorilor, inaltimea copiilor nascuti prin FIV, la varsta de 6 ani, o depaseste pe cea a copiilor conceputi natural, in medie, cu 2,6 cm.

Cercetatorii au presupus ca pricina acestei diferente importante ar fi administrarea de tratamente hormonale mamelor lor, pentru stimularea ovulatiei sau se datoreaza componentei mediului de cultura in care sunt plasati embrionii, inainte de implantarea lor in uterul mamei. Potrivit parerii specialistilor, acesti factori schimba profilul hormonal al copiilor, conceputi prin FIV, influentand cresterea lor mai intensa.

Tehnologia FIV a fost elaborata de catre omul de stiinta britanic Robert Edwards, in anii 1960. Primul copil conceput prin aceasta metoda s-a nascut la 25 iulie 1978. In 2010, pentru elaborarea unei astfel de tehnologii, lui Robert Edwards i s-a decernat Premiul Nobel pentru medicina.

Fertilizarea in vitro © Asociatia Provita Media

 

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply