Alaptarea protejeaza femeile de diabet zaharat

Sursa: Physorg, 27 august 2010

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca alaptatul reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat la mama, potrivit Physorg. Concluzia echipei de cercetare sub conducerea lui Eleanor Bimla Schwarz, Universitatea din Pittsburgh, a fost publicata in American Journal of Medicine.

Cercetatorii au colectat date de la 2.233 femei americane, in varsta de 40-78 de ani, dintre care 1.828 au avut copii. 56% dintre participantele la studiu, care au nascut, au alaptat nu mai putin de o luna.

Potrivit studiului, diabetul zaharat s-a dezvoltat la 27% dintre femeile sa nu au alaptat deloc. Riscul de a dezvolta boala, in primele 1-3 luni de la alatarea copilului era de 1,5 ori mai scazut, fata rata femeilor, care nu au alaptat frecvent sau niciodata.

Autorii studiului au aratat ca raportul dintre factorii de risc de diabet zaharat de tip doi la participantele la studiu nu s-a schimbat dupa luarea in calcul a unor factori suplimentari, inclusiv varsta si masa corporala a femeilor, alcool si tutun, precum si prezenta rudelor apropiate bolnave de diabet.

Sarcina © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply