Antidepresivele pot intarzia alaptarea

Sursa: WebMD, 27 ianuarie 2010

Rezultate preliminare ale unui studiu efectuat de cercetatorii americani sugereaza ca antidepresivele pot face dificil alaptatul, anunta WebMD Health News.

Cercetatorii de la Universitatea din Cincinnati au ajuns la concluzia ca femeile care au nascut si carora li se administreaza inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS, cea mai recomandata grupa a antidepresivelor) au un risc de intarziere a lactatiei dupa nastere aproximativ de doua ori mai mare, fata de lauzele care nu au luat aceste medicamente.

Totusi, nu se poate spune despre studiu ca este conclusiv si definitiv, deoarece din 431 participante la el, doar 8 au luat antidepresive. Aceeasi grupa de cercetatori a descoperit mai inainte ca hormonul numit serotonina joaca un rol in reglarea activitatii glandelor mamare. Avand aceste date, cercetatorii au decis sa studieze pentru prima data influenta asupra alaptatului a celor mai raspandite ISRS.

Se pare ca la femeile care iau antidepresive laptele apare, in medie, peste 86 de ore de la nastere, fata de 72 de ore, cum apare in mod normal. Potrivit lui Nelson Horseman, conducatorul studiului, rezultatele obtinute ar putea explica frecventa destul de mare a intarzierii lactatiei la americance.

Sarcina © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply