Mars pentru viata la Washington

In capitala Statelor Unite, Washington DC, a avut loc, la 22 ianuarie, Marsul pentru viata, care a comemorat 37 de ani de la procesul Roe vs Wade. Peste 300 de mii de persoane s-au adunat pentru a manifesta pentru sustinerea vietii. Printre vorbitorii notorii la acest mars s-a numarat si deputatul Chris Smith, seful Forumului Pro-Vita din Congresul american. Domnia sa a mentionat: „Pentru noi, toti, toate vietile umane sunt pretioase si sfinte si au nevoie urgenta a fi protejate. Noi salutam si respectam profund pe toti, inclusiv pe cei mai slabi, cei mai vulnerabili si cei mai fara drepturi. In special, admiram si cinstim femeile extraordinar de curajoase care au facut avort si care nu mai pot sa taca. Vocea si marturia lor arata calea reconcilierii pentru toate femeile care au fost, in primul rand, mintite, apoi, victimizate, prin avort.

Iar presedintele Obama – presedintele avortului – ar trebui sa stie urmatoarele: chiar daca ati dezlantuit cu toata puterea administratiei dvs. promovarea ignobila a avortului la cerere, atat in Statele Unite, cat si in toata lumea, in special in Africa si America Latina, ne rugam si postim pentru dvs., si, in acelasi timp, luptam tenace contra politicilor dvs. impotriva vietii. (…)

Domnule presedinte Obama, este chiar atat de greu sa intelegeti ca avortul inseamna violenta impotriva copiilor, o forma fatala de abuz asupra copilului, fals etichetata ca alegere, drept al omului, ingrijire medicala si siguranta?  Avortul nu inseamna asistenta medicala. (…)

Nu si pentru 52 de milioane de copii care au fost dezmembrati, sau otraviti chimic, sau infometati pana la moarte, din 1973 incoace. Nu si pentru femeile care au fost ranite fizic si psihic, iar datele medicale sugereaza ca avortul chiar cauzeaza prematuritatea la un procentaj semnificativ de copii nascuti femeilor care au facut avort.

Sigur pentru femei? Cel putin 102 studii arata o suferinta psihica importanta, depresie majora si chiar incidente mai mari ale suicidului la femeile care au avortat. Acest lucru a fost ascuns.

Sigur pentru femei? Cel putin 28 de studii – inclusiv 3 in 2009 – arata ca un avort creste riscul cancerului mamar cu 30-40% sau mai mult, cu toate ca industria avortului a reusit si aici sa ascunda faptele.

Cu toate acestea, potrivit Institutului de Prevenire a Cancerului Mamar, anul 2009 a insemnat un an decisiv in dezbaterile privind legatura dintre cancerul mamar si avort ca unul dintre factorii principali de risc. (…)

Avortul – sigur? Nu si pentru copiii ulteriori ai femeilor care au avut un avort. Cel putin 113 studii arata asocierea dramatica dintre avort si copiii nascuti prematur in sarcinile ulterioare – 36% dupa un avort si un procent coplesitor de 93%, dupa 2 avorturi. De asemenea, avortul cauzeaza nasterea de copii subponderali in nasterile ulterioare. Prematuritatea si greutatea mica la nastere sunt cauze majore ale dizabilitatii la copii.

Avortul este o grava incalcare a drepturilor omului, domnule presedinte.” (Lifenews.com, 22ianuarie 2010)

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply