Studiu: avortul afecteaza sanatatea viitorilor copii

Femeile care fac avort ar putea sa puna in pericol sanatatea viitoriilor copii. Acestia risca sa se nasca prematur si cu o greutate sub cea normala, releva un studiu canadian publicat in „BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology”. Dr. Prakesh Shah, autorul studiului, medic la Departamentul de pediatrie al Spitalului „Mount Sinai” din Toronto, a explicat ca avortul poate afecta cervixul si uterul. El a atentionat ca metodele folosite in cazul avortului indus ar trebui reanalizate si ca femeile ar trebui sa fie mai bine informate atunci cand iau decizii cu privire la sarcinile neplanificate sau dificile, relateaza „Daily Mail”.

Potrivit studiului canadian, femeile care au facut mai multe avorturi se confrunta cu un risc cu 72% mai mare de a trece ulterior printr-o nastere prematura sau de a aduce pe lume copii cu o greutate sub cea normala. „Atunci cand o femeie vine la medic pentru un avort indus, ea ar trebui sa fie consiliata cu privire la acest risc. In acest fel, ea va putea cel putin sa faca o alegere in privinta careia a fost informata in prealabil”, a explicat Prakesh Shah. (Ziua, 16 septembrie 2009)

Comentariu Provita Media: Desi autorul studiului si editorul revistei afirma ca nu au publicat studiul cu scopul de a opri femeile sa faca avort, dar este un semnal, care trebuie urmarit si comentat, ca si cei care accepta pe larg avortul au inceput sa arate ingrijorare cu privire la consecintele sale grave pentru femeie, copil si copiii care urmeaza. De altfel, aceste consecinte ale avortului sunt semnalate de mult timp, in toata literatura de specialitate, insa dat fiind politizarea exacerbata a problemei avortului, ele au ramas in umbra.

About Post Author

Varia

Leave a Reply