Proiectul de lege polonez care propune pedeapsa cu inchisoarea pentru FIV, respins

In cadrul revizuirii legii bioeticii poloneze, un proiect de lege prevede pedeapsa cu inchisoarea pana la 3 ani „pentru persoanele a caror actiune conduce la fecundare in vitro (FIV)”. Initiativa a unui grup de cetateni „contra FIV”, textul a reunit peste 160.000 de semnaturi si va fi examinat de catre Parlamentul polonez, „din motive formale”, afirma presedintele acestuia, dl Bronislaw Komorowski, care estimeaza ca „acest proiect va suscita, fara indoiala, emotii enorme”. Pana acum, FIV a scapat oricaror reglementari juridice in Polonia. O multime de alte proiecte pe aceasta tema, care provin de la diferite partide politice, se afla deja depuse la Parlament. Pentru episcopii polonezi, FIV in seamna „un tip de avort rafinat”, deoarece „face sa piara nenumarati embrioni”, in decursul fiecarei tentative de tratament. Amintim ca in Polonia, avortul se pedepseste cu 2 ani de inchisoare pentru toti cei implicati, cu exceptia femeii, si exceptand violul, incestul sau malformatiile ireversibile ale fatului. (Chrétienté.info, 2 septembrie 2009)

Dieta, Camera inferioara a Parlamentului polonez, a respins la 10 septembrie 2009 proiectul de lege amintit. Examinat intr-o prima lectura, textul a fost respins de 244 deputati, fiind sprijinit de 162, 10 deputati abtinandu-se de la vot.

Chestiunea fecundarii in vitro, divizeaza clasa politica poloneza. Biserica Catolica, foarte prezenta, condamna categoric aceasta practica  de asistare la procreare pe cale medicala, in numele respectului fata de cuplu. (La Croix.com, 10 septembrie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply