ONU: o noua promovare a avortului si contraceptiei

La 2 septembrie 2009, la Berlin, a avut loc un colocviu despre „dezvoltare si sanatate in materie de sexualitate si procreare”, care a reunit 400 de specialisti si delegati ale organizatiilor neguvernamentale (ONG). Reuniti aici din 131 de tari, acestia au facut un bilant provizoriu al angajamentelor luate la Conferinta pentru Populatie si Dezvoltare de la Cairo din 1994. Cele 179 de tari participante au semnat un program de actiune ce promitea sa acorde politicilor de populatie (planning familial, sanatatea maternala s.a.) un buget de 17 miliarde de dolari pe an.

„Lumea va avea nevoie de 23 de miliarde de dolari pe an pentru a pune capat sarcinilor nedorite si deceselor din timpul nasterilor”, a declarat Thoraya Ahmed Obaid, directoarea executiva a Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA), ceea ce inseamna „cheltuielile militare globale pentru mai putin de 10 zile”. Ea a cerut de asemenea o redublare a eforturilor in favoarea contraceptiei.

Dna Obaid s-a declarat multumita ca, de la venirea administratiei Obama, Statele Unite au subventionat din nou UNFPA. Aceasta organizatie va primi in acest an 50 de milioane de dolari de la guvernul american, dupa 7 ani fara nicio finantare din partea acestei tari. Presedintele Bush a justificat refuzul finantarii prin faptul ca UNFPA a participat activ la programele de avort si sterilizare fortata in lume. Administratia sa a preferat sa sustina campaniile de promovare a abstinentei, in special, in Africa. (Cyberpresse.ca, 2 septembrie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply