Indignarea medicilor britanici in legatura cu practicile de la „Dignitas”

Revista britanica The Guardian a subliniat ca un anumit numar de britanici, care au „beneficiat” de suicidul asistat sau eutanasie, prin organizatia Dignitas din Elvetia, nu erau bolnavi in stadiu terminal. Mai rau, acestia erau atinsi de maladii, care ar fi putut fi tratate rapid.

Din 115 persoane care au fost eutanasiate, 36 erau atinse de cancer, 27 aveau maladii neuronale si 17 sufereau de scleroza. Ceilalti sufereau de maladii precum boala lui Chron, tetraplegii sau boli de rinichi, tratate prin dializa si transplant sau artrita reumatoida.

Medicii britanici sunt indignati de aceasta practica a eutanasiei, considerata de Clinica Dignitas drept „cavalereasca”. Profesorul Steve Field, presedintele Colegiului Regal al Medicilor Generalisti s-a declarat „oripilat de aceasta lista” si „ingrijorat deoarece stie ca un numar dintre bolile enumerate sunt conditii cu care pacientii traiesc si pot trai un numar de ani, continuand sa aiba o viata productiva si plina de sens”. (BioEdge, 23 iunie 2009; Guardian, 21 iunie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply