Trompele falopiene – rezervoare de celule stem

Sursa: BBC, 17 iunie 2009

O echipa de cercetare de la Universitatea Sao Paolo din Brazilia a pus in evidenta prezenta celulelor stem in trompele falopiene. Aceste organe feminine, cand sunt indepartate in cazul unei interventii ginecologice, ar insemna mult mai mult decat un simplu deseu chirurgical.

Prelevarea de celule stem din acestea ar constitui o noua alternativa la problemele celulelor stem embrionare umane. Ele deschid perspective pentru medicina regenerativa, dar, de asemenea, si pentru tratamentul de infertilitate. Pentru Josephine Quintavale, de la Comments on Reproductive Ethics, aceste celule ar putea fi folosite pentru repararea trompelor falopiene afectate, care sunt adesea un factor major de infertilitate feminina.

Numeroase studii vor trebui facute, inainte de testarea clinica a acestora. Stephen Minger, specialist in celule stem de la King’s College London, sustine ca parerea sa personala este ca maduva osoasa si grasimea raman a fi sursa majora de celule stem cea mai accesibila si cel mai putin intruziva.

 

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply