Traficul de ovule in Franta

Practicarea procrearii asistate medical se confrunta cu o lispa de donatoare de ovule in Franta. In 2006, 200 de femei au donat ovule, iar necesarul de solicitari a venit din partea a 400 de cupluri franceze.

O clinica spaniola specializata in fecundare artificiala isi exprima multumirea, intr-o scrisoare adresata unor centre private, ca ar fi rezolvat aceasta problema: „Gratie succesului programului nostru, nu avem liste de asteptare pentru ovule. Noi oferim, in prezent, partenerilor internationali cicluri de donari de ovule pentru suma de 6.000 de euro (…)”.

Profesorul René Frydman, la un moment dat favorabil indemnizarii donatoarelor de ovule, se arata astazi ingrijorat: „Avand in vedere practicile indoielnice din alte tari, riscul de a intra intr-un angrenaj care are drept scop remunerarea corpului uman este din ce in ce mai real”. Pentru medicul Jean-Marie Kunstmann, director al Centrului de Studiere si Conservare a Spermei (CECOS), de la Spitalul Cochin din Paris, „trebuie ca societatea sa se implice mai mult. Aceasta nu este o simpla donare. Trebuie sa functioneze solidaritatea si sa gasim mijloacele”. (Libération,  9 iunie 2009)  

About Post Author

Varia

Leave a Reply