Miliardarii lumii doresc noi strategii de stavilire a  „suprapopulatiei”

Cativa dintre miliardarii Americii s-au intalnit in secret pentru a gandi cum ar putea fi folosita bogatia lor la stoparea cresterii populatiei lumii si la accelerarea imbunatatirilor din educatie si sanatate. Filantropii, care au participat la summit-ul, organizat la initiativa lui Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, au discutat despre reunirea fortelor lor in depasirea obstacolelor politice si religioase in schimbarea care va urma.

Adunarea numita „Clubul Bun” de catre unul dintre participanti, i-a reunit pe David Rockefeller Jr., repreyentantul dinastiei celei mai bogate din America, Warren Buffet, George Soros, finantisti ca Michael Bloomberg, primarul New York-ului, moguli media, ca Oprah Winfrey si Ted Turner s.a. Acesti membri ai clubului amintit, impreuna cu Bill Gates, au donat echivalentul a peste 45 de miliarde de lire sterline, din 1996, mai multor cauze, care includ programe de sanatate in tarile in curs de dezvoltare, pana la scolile-ghetou mai aproape de casa. Sedinta a fost atat de discret organizata, incat unor asistenti ai miliardarilor amintiti li s-a spus ca acestia se afla la „sedinte de securitate”.

Stacy Palmer, editor al publicatiei Chronicle of Philanthropy, a declarat ca summit-ul a fost fara precedent. „Am aflat despre el abia dupa eveniment, absolut intamplator. In mod normal, acesti oameni sunt bucurosi sa povesteasca tuturor despre faptele bune pe care le fac, dar de data aceasta a fost ceva diferit. Poate ca nu doresc sa fie intelesi ca un grup al conspiratiei mondiale”, a afirmat el.

Unele detalii ale acestei intalniri secrete au iesit la iveala abia la sfarsitul lunii mai. Fiecare miliardar si-a prezentat cauza lui favorita, timp de 15 minute. In timpul pranzului, au discutat cum ar putea infiinta o „cauza sub aceeasi umbrela”, care sa le sprijine interesele. Problemele dezbatute au inclus reformarea supravegherii ajutorului pentru strainatate, bani pentru scolile rurale si sistemele de alimentare cu apa din tarile in curs de dezvoltare. Pe langa aceste probleme, participantii la intalnire au cazut de acord ca suprapopulatia este o problema. Bill Gates, in varsta de 53, care doneaza o mare parte din averea sa, a declarat ca familiile mai sanatoase, fara malarie si saracie extrema, isi vor schimba obiceiurile si vor avea mai putini copii in aproximativ o jumatate de generatie. (Timesonline, 24 mai 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply