Se recomanda conceptia naturala

Sursa: BBC News, 20 mai 2009

Copiii conceputi prin tehnici de procreare artificiala prezinta de doua ori mai multe riscuri de a fi spitalizati in primii 3 ani de viata, fata de copiii conceputi natural. Ei sunt usor expusi problemelor cum ar fi nasterea prematura, greutate mica la nastere sau mortalitate infantila, dupa cum arata un studiu publicat in revista stiintifica Human Reproduction. Aceste probleme ca cele mentionate mai sus se refera in special la sarcinile plurigemelare, care sunt mult prea frecvente, cand se recurge la fertilizare in vitro (FIV).

Studiul arata, de asemenea, ca o patrime din copiii nascuti prin metodele procrearii artificiale trec printr-o perioada de crioconservare. Embrionii implantati dupa congelare au un risc de probleme perinatale superior sau egal cu cel al embrionilor conceputi prin alte metode de procreare asistata.

Autoritatea britanica pentru Fertilizare si Embriologie Umana a aratat ca pentru reducerea acestor riscuri medicii practicieni au datoria de a se asigura ca pacientele lor inteleg perfect ca FIV implica riscuri atat pentru ele, cat si pentru copiii lor.

Sarcina © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply