Germania va legifera testele genetice

In timp ce tot mai multe teste genetice (teste de paternitate, teste predictive, care se bazeaza pe examinarea fatului din uterul mamei) sunt accesibile pe internet, evident, pe bani, Parlamentul german va examina in aceasta saptamana un proiect de lege care sa reglementeze problema lor.

Testele prenatale destinate depistarii maladiilor care ar putea surveni la varste adulte vor fi interzise, cu exceptia cazurilor particulare, cand intr-o familie majoritatea femeilor au murit de tinere, din cauza cancerului mamr, de exemplu. Testele de paternitate efectuate fara acceptul mamei vor fi de asemenea interzise si pasibile de o amenda de 5.000 de euro, in caz de incalcare a legii. Printre altele, nici angajatorii (cu exceptia cazurilor de manipulare a substantelor periculoase pentru persoane alergice), nici asiguratorii (decat in cazurile contractelor in care asigurarea de viata sau deces depaseste 300.000 de euro) nu vor putea apela la testele genetice.

Testele prenatale care vizeaza detectarea maladiilor sau a handicapurilor care ating copilul la nastere (cum este trisomia 21) vor ramane autorizate. (La Croix, 21 aprilie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply