Alliance pour les droits de la vie  audiata in revizuirea Legii bioetice din Franta

Audiati de catre misiunea parlamentara franceza privind revizuirea Legii bioeticii, Xavier Mirabel, presedintele organizatiei Alliance pour les droits de la vie (ADV), si Caroline Roux, secretar general al asociatiei, au interpelat deputatii in legatura cu derivele in cazul diagnosticului prenatal (DPN). Cei doi membri ai ADV au denuntat presiunea care se face asupra parintilor confruntati cu un copil cu un potential handicap si i-au intrebat pe deputati despre posibilitatea unei alegeri cu adevarat libere: „O femeie are dreptul sa dea nastere unui copil care nu va fi perfect?”

Xavier Mirabel a cerut, printre altele, un moratoriu asupra chestiunii embrionilor congelati, „tinandu-se cont de confuziile etice”, puse de embrionii numiti „supranumerari”, conceputi in cadrul procrearii asistate medical (PAM). „In 2006, au fost creati prin PAM 238 de mii de embrioni, la 14.000 de nasteri. Este o situatie de care suntem profund preocupati”, a subliniat el. Caroline Roux a evocat un „lucru imposibil” cu care se confrunta parintii acestor embrioni: acesti parinti pot sau nu sa reactiveze „un proiect parental”? Pot sa-si distruga embrionii? Sa-i dea spre adoptie? Sa-i doneze pentru cercetare?”

Presedintele ADV a pledat in favoarea unui status quo legislativ, fara a se ceda presiunilor „turismului procreativ”. (La Croix, 10 aprilie 2009)

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply