Conferinta de lucru la Brasov pe tema apararii valorilor familiei si vietii

La Brasov, pe  data de 14 martie 2009, a avut loc o conferinta de lucru, in care organizatorii –  Alianta familiilor din Romania si Asoicatia Provita pentru Nascuti si Nenascuti, filiala Bucuresti – au invitat mai multe organizatii neguvernamentale care promoveaza valorile vietii si ale familiei.

Au participat Petre Costea, presedintele Aliantei Familiilor din Romania, Bogdan Mateciuc, pr. Emil Ember (Alianta Familiilor din Romania), Bogdan Ioan Stanciu (Asociatia Provita pentru Nascuti si Nenascuti), Leo van Doesburg, reprezentantul pentru Europa de Sud-Est al Miscarii Politice Crestine Europene, Vitalie Marian si Eduard Rudoi (Coalitia Pro Familia din Chisinau, Republica Moldova), Madalina si Marius Haidemak (Asociatia Familiilor Catolice), Larisa Iftime (Provita Media, Bucuresti), Daniel Cotrau, jurist din Arad, dl Petre Lucaciu, medic din SUA si fondatorul Casei de Copii „Iosif” din Beius s.a.

Dintre obiectivele propuse de organizatori amintim cateva: identificarea problemelor cu care se confrunta valorile traditionale din Romania, impactul noilor legislatii asupra valorilor traditionale romanesti, identificarea amenintarilor la adresa valorilor traditionale si a metodelor folosite pentru subminarea valorilor si promovarea contravalorilor, discutarea unor proiecte legislative care pun in pericol valorile traditionale, propunerea de initiative legislative favorabile valorilor traditionale, discutarea revizuirilor propuse la Constitutia Romaniei de Comisia Prezidentiala pentru Analiza Regimului Constitutional, alegerile europarlamentare din iunie 2009 si alte probleme pe aceasta tema.

Discutiile au inceput cu prezentarea organizatiilor si a activitatilor pe care le desfasoara, dupa care au urmat mai multe interventii. Dl Petre Costea a facut referire la implicarea AFR in alegerile Parlamentare din Romania, astfel incat in Parlament sa ajunga persoane care impartasesc valorile traditiei crestine. A propus un proiect de lege prin care drepturile adultilor sa nu poata fi exercitate impotriva interesului copilului, scopul acestui demers fiind protejarea copiilor de abuzurile adultilor. Domnia sa a cerut formularea unor prevederi legislative prin care sa li se asigure copiilor dreptul la o mama si un tata si a considerat ca ar trebui facilitat regimul adoptiilor din Romania, propunand infiintarea unei agentii nationale pentru protejarea familiei. Dl Petre Costea este de parere ca, la nivelul Organizatiilor Natiunilor Unite, pot fi identificate doua grupuri de tari in functie de felul cum sustin sau neaga valorile vietii. Astfel, tarile care sustin homosexualitatea si avortul sunt: Uniunea Europeana, Canada, Australia, Noua Zeelanda si  Brazilia. Din acest grup face parte si Romania, iar, din 2009, probabil, acestui grup i se va alatura si SUA. Printre tarile care se opun se numara: tarile islamice, Rusia, China, tarile africane, majoritatea tarilor latino-americane. Acestea din urma au blocat prin vot de mai multe ori rezolutii care pericliteaza valorile familiei si promoveaza o agenda favorabila homosexualitatii si avortului. Dl Costea a mai remarcat modul perfid prin care ONU, de obicei, promoveaza un lucru bun, alaturi de altul rau. De exemplu, Conventia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati include si termenul „sanatatea sexuala si reproductiva”, care presupune implicit avortul.

Dl Leo van Doesburg a vorbit despre implicarea Miscarii Politice Crestine Europene in Uniunea Europeana, aratand ca aceasta organizatie promoveaza „valorile crestine impreuna cu expresia lor sociala (grija pentru batrani, bolnavi, copii etc.)”. Domnia sa a remarcat ca miscarea crestina poate fi o platforma politica, ai carei candidati crestini sa implementeze in politica invataturile Sfintei Scripturi.

Ca o prezenta inedita, s-a remarcat dr. Petre Lucaciu, medic crestin din SUA, fondatorul Casei de Copii „Iosif” din Beius, care a vorbit despre munca de sprijinire a copiilor orfani, mentionand ca un numar de 12 copii de la Beius, din cei 14 preluati de la orfelinatele de stat, au absolvit o facultate.

Vitalie Marian, de la Coalitia Pro Familia din Chisinau, a atras atentia asupra valului de schimbari care iau aploare la nivelul intregii societati din Republica Modlova, avand drept scop inlocuirea valorilor traditionale cu antivalori. Aceste schimbari se manifesta, in primul rand, la nivel de legislatie. Coalitia Pro Familia a cerut excluderea sintagmei „orientare sexuala” din textul proiectului de lege pentru prevenirea si combaterea discriminarii din Republica Moldova. Coalitia Pro Familia a organizat o serie de intalniri si conferinte ale dlui Paul Cameron, psiholog si cercetator in domeniul sexualitatii din SUA, care a vorbit despre nocivitatea promovarii agendei homosexualitatii in societate.

Conferinta s-a incheiat pe un ton optimist, toti cei prezenti fiind de acord ca e necesara o mai mare informare a societatii cu privire la amenintarea valorilor traditiei crestine. (Asociatia Provita Media)

About Post Author

Varia

Leave a Reply