Cercetatorii spanioli au pus la punct o noua clasificare matematica pentru „ameliorarea” selectiei embrionilor, in cadrul procrearii asistate medical. In prezent, specialistii care lucreaza asupra fertilizarii in vitro (FIV), selectioneaza „cei mai buni” embrioni intr-o maniera subiectiva, bazandu-se pe experienta lor. De acum incolo, ei vor putea utiliza noua metoda matematica pentru a identifica embrionii cei mai favorabili pentru FIV. Un studiu asupra acestei metode a fost publicat in revista Computer Methods and Programs in Biomedicine. (Bio News, 2 martie 2009)
Instrument pentru identificarea „celor mai buni” embrioni
Varia
Spre o eugenie fara suferinte?
Danielle Moyse, doctor in filozofie si cercetator asociat la Institutul de cercetari interdisciplinare pentru probleme sociale (CNRS, Inserm, EHESS), publica […]
Celule umane hepatice din celulele stem embrionare
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Edinburgh, Scotia, sustin ca au creat celule umane hepatice din celulele stem embrionare. […]
Costurile ascunse ale FIV – inimi frânte, riscuri de sănătate și neajutorare
Tratarea cauzelor ce stau la baza infertilității este o cale mai bună. Autor: Naomi Whittaker , sursa: Mercatornet.com, 26 februarie […]
Cuplu britanic cauta mama-surogat în strainatate
Autoritatea pentru Fertilizare si Embriologie Umana din Marea Britanie a acordat unui cuplu permisiunea de a implanta sase embrioni unei […]
În judetul Vaslui, rata mortalitatii infantile ramane foarte ridicata
Conform unui raport al Autoritatii pentru Sanatate Publica (ASP) din judetul Vaslui, rata mortalitatii infantile este foarte ridicata în aceasta […]
Franta: Raportul Consiliului de Stat din Franta privind revizuirea Legii bioeticii
Consiliul de Stat din Franta a dat recent publicitatii recomandarile sale privind revizuirea Legii bioeticii. Instanta suprema se pronunta in […]
Accesând site-ul nostru, sunteti de acord să utilizați Cookie-uri. Mai multe info
Setările cookie-urilor de pe acest site „permit cookie-urilor” să vă ofere cea mai bună experiență de navigare posibilă. Dacă continuați să utilizați acest site, fără a schimba setările cookie-urilor, sau dacă faceți clic pe „Accept” mai jos, vă dați acordul pentru acest lucru.