Scrisoare deschisă din partea dlui John Smeaton, director national al Societatii pentru Protectia Copiilor Nenascuti, Londra

Dragi prieteni,

In mass-media britanica, s-a afirmat ca autoritatile romane au de gand sa schimbe legislatia pentru a permite avortul in cazul fetitei violata de unchiul sau. Ca organizatie consacarata protectiei copiilor nenascuti si femeilor de pericolul avortului, sugeram autoritatilor romane sa nu schimbe legea, ci sa faca tot ce le sta in putinta pentru a proteja atat viata copilului nenascut, cat si sanatatea si bunastarea tinerei mame, rezistand presiunilor care se fac pentru schimbarea legislatiei in acest sens.

In sprijinul opiniei noastre facem trimitere la informatiile de mai jos, care scot in evidenta efectele mintale si psihice ale avortului asupra femeilor, informatii oferite de organizatia British Victims of Abortion (“Victimele avortului din Marea Britanie”), organizatie a femeilor care doresc sa informeze alte femei care intentioneaza sa faca avort:

– Adolescentele care au facut un avort in ultimele 6 luni au o probabilitate de 6 ori mai mare de a incerca sa se sinucida, fata de adolescentele care nu au facut avort. (i)

– Adolescentele care fac avort au o probabilitate de 4 ori mai mare de a se sinucide, fata de femeile adulte care au avortat, iar istoricul avortului la o adolescenta este posibil sa se asocieze cu ganduri de suicid. (ii)

– Adolescentele care avorteaza au o probabilitate mai mare de a avea probleme psihice (iii) si, de asemenea, au o probabilitate de aproape 3 ori mai mare de a fi internate intr-un spital de boli mintale fata de ceilelalte adolescente, in general. (iv)

– Aproximativ 40% din avorturile adolescentelor au loc fara implicarea parintilor, nedand astfel nici o sansa parintilor lor sa afle informatii despre cauzele adevarate ale problemelor lor fizice sau emotionale ulterioare. (v)

– Adolescentele care au facut deja un avort au o probabilitate de 5 ori mai mare de a cere ulterior ajutor pentru problemele psihologice si emotionale, in comparatie cu adolescentele care-si duc “sarcinile nedorite” pana la capat. (vi)

– Adolescentele care fac avort au o probabilitate de 3 ori mai mare de a se plange de tulburari ulterioare ale somnului si de 9 ori mai mare de a apela la marijuana.(vii)

– Studiile care compara avortul cu sarcinile duse la termen arata ca rezultatele cele mai proaste sunt asociate cu avortul, chiar daca sarcina este neplanificata. (viii)

De aceea, nu numai pentru sanatatea acestei fetite de 11 ani si a copilului ei nenascut, ci si pentru vietile mult mai multor copii nenascuti si mame din Romania, imploram autoritatile romane sa nu schimbe legea cu scopul ca fetitei de 11 ani sa i se faca avort.

Cu stima,
John Smeaton, Director national al Societatii pentru Protectia Copiilor Nenascuti, Londra – iulie 2008

Note:
i) B. Garfinkel, et al., “Stress, Depression and Suicide: A Study of Adolescents in Minnesota”, Responding to High Risk Youth (University of Minnesota: Minnesota, Extension Service, 1986).
ii) M. Gissler, et al., “Suicides After Pregnancy in Finland: 1987-1994: register linkage study”, British Medical Journal, 313: 1431-1434, 1996; si N. Campbell, et al., “Abortion in Adolescence”, Adolescence, 23:813-823, 1988.
iii) W.Franz & D.Reardon, “Differential Impact of Abortion on adolescents and adults”, Adolescence, 27 (105), 172, 1992.
iv) R. Somers, “Risk of Admission to Psychiatric Institutions Among Danish Women Who Experiences Induced Abortion: An Analysis Based on National Report Linkage” (Teza de doctorat, Los Angeles: Universitatea California, 1979, Dissertation Abstracts International, Public Health 2621-B, Order No.7926066).
v) “Teenage Pregnancy: Overall Trends and State-by-State Information”, Raport al Institutului “Alan Guttmacher”, Washington D.C., www.agi.org.
vi) P.K. Coleman, “Resolution of Unwanted Pregnancy During Adolescence Through Abortion Versus Childbirth: Individual and Family Predictors and Pszchological Consequences”, Journal of Youth and Adolescence (2006).
vii) Ibid.
viii)Ibid.

Scrisori deschise © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply