Utilizarea gametilor „artificiali” in tratamentul FIV

Exista intentii de a utiliza proiectul de lege privind embriologia din Marea Britanie pentru a permite utilizarea gametilor „artificiali” in tratamentul FIV.

Gametii „artificiali” inseamna crearea de sperma umana din celulele stem ale unuia din viitorii parinti. In principiu, celulele spermatice ar putea fi create din celule stem din maduva osoasa, provenite de la un barbat sau o femeie infertila, creandu-se posibilitatea ca un barbat sau o femeie sa devina tatal genetic al unui bebelus creat prin metoda fertilizarii in vitro.

Dr. Allan Pacey, de la British Fertility Society, sustine ca nu vor exista fonduri pentru cercetari ulterioare, daca se dovedeste ca utilizarea acestor celule nu poate fi realizabila. Embrionii de soareci creati prin aceasta tehnica s-au nascut, insa au murit prematur. Josephine Quintavalle de la organizatia Comment on Reproductive Ethics,  a avertizat ca acest lucru poate duce in final la „incest”, cand o persoana poate deveni atat mama, cat si tatal unui copil. (Observer, 9 martie 2008) (Mail on Sunday, 9 martie 2008) O clauza a acestui proiect de lege a creat controverse in comunitatea surzilor, deoarece interzice pacientilor aflati in tratament FIV sa selecteze embrionii cu surditate pentru implantare si sa-i arunce pe cei care au aceste abilitati, permitand si procedura inversa. (Observer, 9 martie 2008)

About Post Author

Varia

Leave a Reply