Pilula de-a doua zi fetelor de  12 ani din Marea Britanie

Aceştia au fost de acord că pilula de-a doua zi să li se administreze acestor copii, fără cunoştinţa părinţilor, anunţă publicaţia Daily Express. 84% din trusturile de îngrijire primară a Serviciului Naţional de Sănătate din această ţară  susţin că permit prescrierea „în secret” a pilulei de-a doua zi tinerelor sub 16 ani – vârsta legală a consimţământului în această ţară. 70% dintre aceste trusturi susţin că sunt pregătiţi să ameninţe farmaciştii cu retragerea licenţei, dacă refuză să se supună acestei politici. (Daily Express, 3 decembrie 2007) Paul Tully de la Societatea pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi din Marea Britanie, a comentat: „Hotărârea oficialilor din Serviciul Naţional de Sănătate de a impune o politică de eşec de oferire a pilulei de-a doua zi – despre care chiar producătorii spun că este abortivă – este o dovadă a dispreţului în care sunt ţinuţi farmaciştii conştiincioşi. Dacă se urmează această cale, numai cei pregătiţi să coopereze la coruperea pe ascuns a copiilor vor avea voie să aibă farmacii.”

John Smeaton, directorul national al Societatii pentru Protectia Copiilor Nenascuti, a declarat: „Aceasta face parte din pachetul guvernamental de atac asupra vietii umane si a indiferentei totale in ceea ce priveste sanatatea femeii, in special a tinerelor femei. Producatorii de contraceptive arata limpede ca unul din modurile de functionare a pilulei este abortiv, impiedicand implantarea noului embrion format in uter. Poti fi sigur de un singur lucru: guvernul nu va avertiza femeile despre pericolul micro-avorturilor in declaratiile sale si in publicitatea facuta acestui tip de serviciu. (SPUC, 12 decembrie 2007)

Colegiul Regal al Obstetricienilor si Ginecologilor din Marea Britanie a criticat programul anuntat de Ministerul Sanatatii britanic de a elibera pilula de-a doua zi fara reteta. Dr. Christine Robinson, vicepresedinte al Facultatii de Ingrijire Medicala Reproductiva si Sexuala a Colegiului, a avertizat ca masura va restrictiona alegerea metodelor de control al nasterilor, cum ar fi steriletul, si ar putea exista motive de ingrijorare privind posibilele riscuri ale acestei pilule, deoarece administrarea pilulei trebuie sa se faca sub supraveghere medicala, precum si trebuie sa se cunoasca istoricul medical al pacientului. (Midwifery Digest, 13 decembrie 2007)

Noile strategii guvernamentale din scolile britanice au fost descrise de SPUC drept „o noua tinta care-i face pe tineri victimele culturii mortii”. Paul Tully, secretar general al SPUC, a declarat: „«Planul privind copiii», lansat de guvern, promite o revizuire a celor mai bune practici de educatie sexuala. Fiecare revizuire, din 1990, a dus la o intensificare a uneia si aceleiasi politici – mai multa educatie sexuala si mai mult acces la facilitati precum avortul, contraceptia si consiliere in probleme sexuale pentru copii si adolescenti. Consilierii si responsabilii guvernamentali nu numai ca sunt angajati in promovarea informatiei explicite sexuale, ci si a serviciilor de avort. Multe organizatii sunt furnizori de asemenea servicii, finantate de guvern, cum ar fi Brook, si furnizorii de avort BPAS.” SPUC l-a invinuit de asemneea pe Ed Balls, ministrul responsabil, de prezentarea unor date eronate despre sarcinile la adolescente, numarul carora a crescut in ultimii ani. (SPUC, 12 decembrie 2007) Dl Ed Balls, secretar de stat pentru copii, scoli si familii, a dat publicitatii recent „Planul privind copiii”, elaborat de ministerul pe care-l conduce.

Paul Tully a declarat, pentru BBC: „Suntem pusi in situatia de a asista la sexualizarea copiilor, prin mass-media, publicitate si muzica. Agentiile care, in mod normal, se asteapta sa-i ghideze corect pe copii n-o fac deloc… Disponibilitatea pilulei de-a doua zi le poate distruge comportamentul. Disponibilitatea acestei pilule ii priveaza pe copii de un factor care le impiedica comportamentul riscant – angajarea in activitatea sexuala de mici.” (BBC, 18 decembrie 2007) Consilierii in probleme de sarcina din Marea Britanie au lansat o campanie de promovare a abstinentei in randul adolescentilor. PArteneriatul privind Sarcina la Adolescente din Nrthamptonshire a afisat postere in autobuze, prin care ii intreaba pe copii „R U Ready?”/”Esti gata?” Scopul acestei campanii este sa-i incurajeze pe copii sa-si amane inceperea activitatii sexuale si sa ceara consiliere in acest sens. Dna Jane Waite, coordonator in probleme de consiliere de sarcina, a declarat: „Odata ce se apropie sarbatorile de Craciun, tinerii trebuie sa tina minte toate implicatii relatiilor sexuale, care includ atat sarcina, cat si contractarea bolilor cu transmitere sexuala.” (BBC, 18 decembrie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply