Contraceptivele nu reduc rata sarcinilor la adolescente

O campanie de promovare a contraceptivele nu a reusit sa reduca rata sarcinilor la adolescente in Lothian, regiune din Scotia cu cel mai mare numar al sarcinilor la adolescente.  Cifrele arata ca sarcinile la adolescente erau cele mai mari din regiunile defavorizate. Specialisti din sanatate ai Partidului Conservatorau declarat ca politicile curente ale Partidului Laburist nu functioneaza, sugerand ca tinerele ar opta pentru aceasta situatie. Un purtator de cuvant de la Biserica Catolica a sugerat ca e nevoie de o schimbare a  abordarii acestei probleme atat de sensibile. (Evening News, 11 octombrie 2007)

Numarul sarcinilor la adolescentele scotiene de 13-19 ani a continuat sa creasca, ajungand la 56,7  la o mie de femei de varsta fertila, 2005. Aceasta in ciuda campaniei de mai multe miliarde de lire sterline  cheltuite pentru reducerea numarului sarcinilor la adolescente. Tinta Guvernului scotian de a reduce numarul sarcinilor la tinerele de 13-15 ani, in zonele defavorizate, la 8,4 la mia de femei de varsta fertila, este foarte greu de atins. Mesajul guvernului scotian catre tineri este: „intarzie relatiile sexuale pana cand esti gata pentru ele si protejeaza-te atunci cand esti activa sexual.” (Herald, 31 octombrie 2007)

Peste 80 de mii de tineri din Marea Britanie intre 13- si 16 ani au mers la clinicile de contraceptie din aceasta tara, in 2006.  Proportia tinerilor sub 16 ani care au apelat la aceste clinici a crescut de la 6% la 8,5% in ultimii 10 ani. Dl Mike Judge, de la Institutul Crestin, a declarat ca, in ultima vreme, copiii au fost descurajati sa intarzie activitatea sexuala. (Telegraph, 30 octombrie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply