OMS despre avorturile anuale facute la nivel international

Un studiu dat publictatii de catre Institutul Alan Guttmacher si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sugereaza ca 90% din femeile la nivel global au facut un avort pana la varsta de 45 de ani, iar 20% din sarcini sunt avortate. Se estimeaza ca 20 de milioane de avorturi „nesigure” au fost facute in 2003, iar 97% dintre acestea au fost facute in tarile in curs de dezvoltare, acolo unde procedura este interzisa. Dl Paul Van Look, directorul Departamentului OMS pentru sanatatea reproducerii si cercetare, a declarat ca 70.000 de femei mor in fiecare an ca rezultat al avorturilor nesigure. Raportul arata ca totalul avorturilor la nivel international a scazut de la 46 de milioane, in 1995, la sub 42 de milioane, in 2003. (ITN, 12 octombrie 2007)

Decesele legate de sarcina au scazut cu mai putin de 1% pe an

Un alt studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Banca Mondiala arata ca decesele legate de sarcina au scazut cu mai putin de 1% pe an.  Aceasta cifra este sub nivelul pe care a incercat sa-l atinga Scopurile Millenium ale ONU. Cea mai scazuta rata a decesului maternal este in Irlanda, de 1 deces la 100.000 nasteri vii. (Reuters, 12 octombrie 2007) Cea mai mare rata a mortalitatii materne este in Sierra Leone, de 2.100 decese la 100.000 nasteri vii.  Paul Tully, secretarul general al SPUC, a comentat: „Afirmatia ca 19,4 milioane de avorturi (adica 97%) au loc in fiecare an in tarile sarace este foarte dubioasa. Putine tari in curs de dezvoltare tin statistici de avort – prin urmare, cifrele date publicitatii sunt de fapt „ghicite”. La fel, datele totale privind avortul la nivel mondial de 46 sau 42 de milioane nu sunt adevarate. Privind cifrele din Sierra Leone, Divizia de Statistici a ONU citeaza cifre privind nasterile vii din 1986 din aceasta tara. Iar datele pentru decesele maternale sunt din 2000, cand, estimativ, au murit intre 510 si 3.800 de femei, adica o marja de eroare de 7 ori mai mare.”

 Alan Guttmacher aduce iar statistici false

Institutul de Cercetare a Populatiei din Washington a pus la indoiala cifrele citate de Institutul Alan Guttmacher, care se autointituleaza „filiala de cercetare al organizatiei Planned Parenthood”. Dl Steven Mosher, presedintele acestui institut, sustine ca este imposibil de aflat cate avorturi se fac in lume, anual, deoarece numai tarile cu un sistem medical de stat dispune de statistici credibile. Dl Mosher il citeaza pe ministrul adjunct al Sanatatii din Columbia, care sustine ca, de la legalizarea avortului in aceasta tara, in mai 2006, clinicile de avorturi au facut doar 50 de avorturi, in timp ce s-a pretins ca ar fi avut loc un numar de 450.000 de avorturi ilegale in fiecare an.  Dl Mosher sustine ca cifrele avortului care privesc tarile in curs de dezvoltare sunt „pur si simplu falsuri” si sunt utilizate in incercarea de a sublinia ca legalizarea avorturilor ar salva vieti. (LifeSite, 11 octombrie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply