Amnesty International incurajeaza avorturile

Amnesty International va adopta o noua pozitie privind avortul. Organizatia intentioneaza sa mearga in fiecare tara cu scopul de a „decriminaliza avortul”. Pana nu demult, Amnesty International nu a avut teoretic nici o pozitie asupra acestui subiect.

Aceasta decizie a suscitat numeroase discutii pe parcursul ultimilor doi ani. Conferinta Episcopala a episcopilor catolici din SUA a avertizat aceasta organizatie asupra riscului „de a-si pierde  reputatia sa excelenta de campion al drepturilor omului”, daca abandoneaza pozitia sa de neutralitate.

Sustinatorii pro-life se ridica contra noii pozitii a Amnesty International, care este diametral opusa drepturilor omului si Declaratiei Natiunilor Unite privind drepturile copilului. Sa mai amintim ca dreptul de a avorta nu figureaza in Declaratia Universala a drepturilor omului?

„Amnesty International pretinzand ca este avocatul drepturilor omului, considera ca este acceptabil ca guvernele sa calce in picioare dreptul cel mai important si fundamental: dreptul la viata”, a declarat Franck Pavone, directorul organizatiei Preoti pentru Viata. ©Genetique.org

Pr. Frank Pavone, presedintele organizatiei Human Life International, a declarat: „Neputinta de a vedea situatia nenascutilor ca o nedreptate reprezinta o grava orbire morala, nu o sensibilitate a celor opresati. Daca Amnesty International renunta la pozitia lor neutra in ceea ce priveste avortul, ei vor deveni propriul lor dusman si vor deveni complici la unul dintre cele mai mari abuzuri asupra drepturilor omului din toate timpurile: avortul la cerere. (CNA/ETWN, 3 aprilie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply