Fost ministru propune un nou proiect de legalizare a prostitutiei

Ziarul „Adevarul” publica un amplu material referitor la un proiect de lege privind legalizarea prostitutiei. In articol, se subliniaza faptul ca aceasta masura „s-ar putea dovedi o inspirata masura macroeconomica”, care ar „aduce bani la buget”. Unul dintre initiatorii acestui proiect de lege este chiar fostul ministru al Administratiei si Internelor, dl Vasile Blaga. Dand exemplul Greciei si al Olandei, ziaristii de la „Adevarul” estimeaza ca legalizarea prostitutiei la noi ar putea „salva agricultura”, aducand peste 1% la PIB Romaniei, compensand astfel pierderile din agricultura din seceta si calamitati naturale. (Adevarul, 2 martie 2007)

Referitor la „beneficiile financiare” ale prostitutiei, transcriem aici cateva din insemnarile dlui George Pruteanu, opinie publicata in ziarul „Curentul”, referitor la acest proiect de lege: „Statul care legifereaza prostitutia inseamna ca o si legitimeaza (caci nu poate admite o activitate ilegala), devenind astfel supremul codos (el, Statul, supervizeaza inchirierea de femei) – ceea ce e o porcarie. (27.12.04) Chestia cu „cea mai veche meserie” e un cliseu ieftin. La fel de bine si de verificabil se poate spune ca furtul e „cea mai veche” etc., sau agricultura, daca admitem ca, inainte de a se acupla, oamenii trebuiau sa manance. Legalizand prostitutia, pe de o parte, statul devine intaiul codos, iar pe de alta, el admite implicit ca femeia e un obiect care poate fi inchiriat cu ora.” (Curentul, 10 martie 2007) „Legalizarea prostitutiei nu rezolva nicio problema, creeaza o prostitutie in plus si probleme in plus, fara sa elimine niciuna din cele existente. Plus ca, in acest fel, statul isi pierde coloana vertebrala a demnitatii, devenind un porc, un complice pe fata al comertului cu carne vie, un “actionar” in banoasa afacere a batjocoririi femeii, a omului in genere. (26.07.05)” (Curentul, 9 martie 2007)

Comentariu Provita Media: Legalizarea prostitutiei nu ar face decat sa inlesneasca traficul de fiinte umane, sa subjuge si mai mult femeile, facand din ele obiecte sexuale. Speram, totusi, ca, o data cu schimbarea guvernului, acest proiect sa aiba soarta celorlalte 4 proiecte pe aceasta tema, care, din fericire au fost respinse de Parlament si de alte institutii din Romania.

About Post Author

Varia

Leave a Reply