Scrisoare adresata guvernatorului statutului american Dakota de Sud

dl Michael Rounds, cu prilejul semnarii legii impotriva avortului HB1215

Domnule Guvernator,

Asociatia Provita Media din Bucuresti, care, prin activitatile de informare si educare, cultiva valorile familiei si protejeaza copiii nenascuti in Romania, saluta semnarea legii HB1215 impotriva avortului din statul Dakota de Sud si considera ca aceasta va avea o mare contributie la schimbarea viziunii despre viata a oamenilor de pretutindeni, intarind atitudinea pro-vita. Ne exprimam entuziasmul si acordul fata de cuvintele dvs: “In istoria lumii, adevarata proba de civilizatie o constituie modul in care oamenii ii trateaza pe cei mai vulnerabili si mai neajutorati membri ai societatii”.

In ziarul nostru electronic, Dosar Provita Media, in care prezentam informatii din Romania si Republica Moldova, dar si din spatiul international, am anuntat mereu pasii castigati de americani, care au aproape in majoritate viziune pro-vita, in disputa cu cei care accepta ca mod de viata libertinajul, conformismul, individualismul, care accepta discriminarea celor mai vulnerabile fiinte – copilul nenascut. Fiintele cele mai plapande, copiii din burta mamei, mai ales, sau oamenii care sufera de boli necrutatoare sau oamenii cu handicap sunt condamnate la moarte in multe tari ale lumii. Dispretul si ura de moarte fata de aceste fiinte vulnerabile s-a insinuat in legislatie, in tehnologia moderna medicala, in realitatile de zi cu zi ale oamenilor. Peste trupurile lor firave a aparut acum si industria uriasa a avortului chimic.

In plan spiritual, omul si-a pierdut increderea in sentimentul de iubire asa cum ne-a fost descris in Biblie. In plan social, zona pe care am analizat-o urmarind cele mai credibile surse, am constatat o schimbare a modului de a trai, schimbare ale carei multiple origini se situeaza in SUA. Un eveniment care a marcat aparitia legislatiei pro-avort in lumea occidentala a fost decizia Roe vs Wade. Modelul de viata moderna, care a devenit aproape universal s-a fondat si pe acest act juridic.

In Romania, in perioada comunista a existat o legislatie anti-avort, avortul fiind permis doar mamelor care aveau 4 copii. Dupa inlaturarea dictaturii comuniste, dupa 1990, legislatia noua, dupa model occidental, a facut ca avortul sa devina o practica curenta. Avortului chirurgical, prin care sunt ucisi, din 1990 incoace, un sfert de milion de copii anual, i s-a adaugat avortul chimic, cu pilule, ale carei consecinte sunt la fel de dramatice.

Clasa politica romaneasca este surda la aceasta drama, care ameninta cu decimarea populatiei. Conform statisticilor ONU, populatia Romaniei va ajunge in 2050, de la 21 de milioane de oameni, la 16 milioane de oameni. De fapt, oamenii politici privesc si aplica modelul occidental si american.

In SUA, prin gratia lui Dumnezeu, tot mai multi americani se intorc la gandurile cele bune, sustinand public conceptele pro-vita. Alegerea presedintelui George W.Bush, dupa o perioada de exacerbare a individualismelor si a placerilor vietii de consum maxim, a constituit pentru noi, care sustinem ideile pro-vita in Romania, un semn bun si un indemn.

Credem ca acelasi sentiment l-au impartasit si alti oameni din Romania, care nu au nca taria sa vorbeasca public despre convingerile sale. La nivel general, in opinia publica, s-au fixat conceptele vietii comuniste, care, prin lipsa exercitiului si culturii politice a societatii traumatizate de dictatura personala a lui Nicolae Ceausescu si a comunismului, au capatat legitimitate de idei specifice unei guvernari democratice. Oamenii politici, in majoritate, nu fac decat sa confirme si sa mareasca aceasta confuzie. In anchetele jurnalistice, am constatat ca foarte multe personalitati, in dialog personal, sunt de acord cu viziunea pro-vita despre viata, dar nu au curajul de-a infrunta ideologiile la moda.

Am adus in discutie aceste detalii ca sa intelegeti cat de importanta este victoria dvs., caci asa intelegem noi impunerea unei legi anti-avort in Dakota de Sud. Anularea deciziei Curtii Supreme in procesul Roe vs Wade ar fi un moment important nu numai pentru SUA, ci si pentru intreaga lume. Ar conduce la caderea ideologiilor care au sustinut discriminarea si condamnarea la moarte a unor oameni vulnerabili, precum copiii nenascuti.

Vom incerca prin mijloacele noastre sa facem cat mai cunoscut evenimentul din Dakota de Sud, unde, dvs. personal, ati avut un rol insemnat.

Cu pretuire,
Larisa Iftime, presedinte Asociatia Provita Media, Bucuresti, Romania
William Jolliffe, presedinte onorific al Asociatiei Provita Media

Scrisori deschise © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply