Preotul catolic Frank Pavone despre trauma post-avort

Pe site-ul revistei „Viata Crestina” exista un articol al preotului catolic american Frank Pavone, directorul organizatiei americane Priests for Life (Preoti pentru viata), despre vindecarea post-avort, intitulat „Pastorind turma dupa avort”.

Preotul Frank Pavone este preot catolic american si activist pro-vita inca din 1976. A calatorit in toate cele 50 de state americane si in toata lumea, predicand impotriva avortului si ajutand alti preoti sa faca la fel. A aparut in mai multe emisiuni importante de televiziune (Larry King Live, Good Morning America, The O’Reilly Factor) din SUA, vorbind in apararea vietii. Este citat de mari publicatii precum New York Times  si Los Angeles Times. Poate fi vazut zilnic in emisiunile postului de TV EWTN si auzit la Radio Vatican. A insotit-o pe Terri Schiavo pe ultimul drum si a fost sustinatorul sincer al vietii ei.

In articolul mentionat mai sus, Pr. Pavone descrie pe scurt trauma post-avort, vorbeste despre momentul spovedaniei si vindecarea femeilor care isi gasesc linistea, deschizandu-se  lui Dumnezeu, caci numai „Dumnezeu ofera toate oportunitatile pentru mantuire”. Despre momentul spovedaniei, Parintele Pavone spune ca „Va exista intotdeauna o durere si o suferinta, iar acest lucru este foarte legitim. Consilierea in acest moment consta atat in a asigura femeia ca a fost iertata, cat si-n a o asigura ca este normal sa continue sa sufere din cauza avortului. Sentimentele de oroare cu privire la cele intamplate, nu inseamna ca nu a fost iertata. Ci inseamna ca acolo este o rana care are nevoie de atentie si de vindecare.”  (Viata crestina, 29 noiembrie 2004)

About Post Author

Varia

Leave a Reply