O inalta rata a avorturilor ucide sufletul unei natiuni

Interviu cu dna Dana Rosemary Scallon, fost membru al Parlamentului European.

Dna Dana Scallon este cunoscuta pentru sustinerea vietii si familiei in Parlamentul european, castigand respectul organizatiilor pro-vita din toata lumea.

La inceputul acestui an, Danei Rosemary Scallon i-a fost decernat un prestigios premiu pro-vita, St. Bennedetto, la Roma, pentru activitatea sa pentru viata si familie. Recent, a mai primit un premiu din partea organizatiei International Right to Life la Conferinta europeana a Societatii pentru Protectia Copiilor Nenascuti din martie 2004, la Londra, pentru toata activitatea desfasurata in domeniul pro-vita. La aceasta conferinta, am rugat-o sa ne acorde un scurt dialog.

– Doamna Scallon, care ar putea fi prioritatile miscarii pro-vita din Europa, unde presiunile economice sunt foarte puternice?
– Incercati sa nu aveti disensiuni, sa fiti foarte uniti, sa aveti o viziune integra asupra a ceea ce inseamna apararea vietii, astfel incat sa intariti miscarea pro-vita din Europa. Educatia este foarte importanta in acest sens si aveti nevoie de informatii despre ceea ce se intampla exact in Uniunea Europeana. Daca va uitati numai pe interiorul tarii voastre si la ceea ce spun politicienii, nu veti avea un tablou complet a ceea ce se intampla, de fapt, in Europa. Nu stiu nimic despre libertatea presei din tara dv. Insa, in Irlanda, cred ca avem o presa foarte cenzurata. Nu aud nimic despre opiniile negative referitoare la Uniunea Europeana. Trebuie sa va consolidati baza pro-vita si sa participati activ in educarea populatiei in sens pro-vita. Intariti-va legaturile, aveti incredere in puterile voastre, pentru ca Uniunea Europeana inca nu are drepturi legale in ceea ce priveste avortul.

– Credeti ca saracia este un motiv pentru avort? Va intreb acest lucru deoarece in tarile sarace avorturile au loc in special pe motiv de saracie.
– In ajutoarele pentru tarile in curs de dezvoltare, care vin de la Uniunea Europeana, este inclus si controlul populatiei. Controlul populatiei nu este un limbaj acceptabil din punct de vedere politic si atunci promotorii avortului i-au schimbat titlul in “sanatatea reproducerii” sau “drepturi sexuale”. In tarile in curs de dezvoltare, SIDA omoara comunitati intregi si familii, in special in Africa. Ultimul lucru de care au aceste populatii nevoie sunt aceste metode de control al populatiei. Aceste metode au cauzat moartea atator si atator oameni. Pentru tarile candidate, bogatia voastra sunt oamenii tineri iar educarea acestora in sens pro-vita este de asemenea bogatia voastra. Nu lasati Europa sa va fure bogatia, sa va fure tinerii. Mai ales, daca sunt puse in aplicare programe de control al populatiei, in acelasi timp, cu selectarea tinerilor din tarile dv., Uniunea Europeana nu va face decat sa va fure.

– Credeti ca consilierea inainte de avort ar trebui sa fie obligatorie prin lege?
– Da, acest lucru este absolut necesar. In America deja exista acest lucru. O femeie trebuie avertizata in mod corect asupra consecintelor avortului. Exista o mare problema in Constitutia Europeana. Aceasta nu da autonomie vietii bisericii din Europa. In ochii Uniunii Europene, biserica nu este altceva decat un grup de lobby. Acest lucru nu este corect, pentru ca bisericile au dreptul sa educe. De fapt, este misiunea bisericilor sa predice adevarul despre viata. Iar bisericile nu au autonomie in Uniunea Europeana.

– Daca Tratatul European va fi acceptat, credeti ca se va implementa si protectia drepturilor omului, de la conceptia naturala pana la moartea naturala? Credeti ca exista un asemenea climat in Uniunea Europeana?
– Nu exista un asemenea climat. Uniunea Europeana nu ar trebui sa aiba un cuvant de spus din punct de vedere legal in ce priveste legile nationale asupra avortului. Asa afirma ei, insa Comisia Europeana are un parteneriat cu organizatiile pro-avort. Ei au semnat un acord cu UNFPA, IPPF, Marie Stopes International. Daca ei resping ideea de monopolizarea contactelor, de ce nu fac parteneriate si cu organizatiile pro vita? Daca nu doresc un parteneriat cu organizatiile pro-vita nu vor avea puncte de vedere contrare celor sustinute de organizatiile pro-avort.

– Integrarea Poloniei in Uniunea Europeana credeti ca va intari miscarea pro-vita din UE? Probabil vor fi multi parlamentari pro-vita in Uniunea Europeana.
– Avem nevoie categoric de reprezentanti pro-vita din tarile care au aderat sau din tarile candidate, deoarece daca nu vom avea oameni care sa se ridice in Parlamentul European sau in grupurile parlamentare si sa spuna “nu” avortului, va fi foarte usor pentru Comisia Europeana sa-si impuna politicile ei. Acum pe agenda Comisiei Europene exista ideea de a face ca avortul sa fie recunoscut ca un drept al omului. Nu avem o majoritate in Consiliul Uniunii Europene. Nu avem lideri politici care pot sa spuna “nu”. Pana nu vom avea membri in acest consiliu si cetateni care sa se opuna acestor legi, vom avea o situatie foarte dificila. Si polonezii de cate ori aleg pe cineva trebuie sa fie siguri ca acest cineva reflecta punctele lor de vedere.

– Un aspect al acestei probleme este faptul ca organizatiile pro-choice din Polonia folosesc intrarea in Uniunea Europeana ca un argument de a forta actiuni de legalizare a avortului, de a utiliza standardele pro-choice din Uniunea Europeana.
– Inteleg aceasta situatie dificila pentru Polonia unde un cuvant de spus are si situatia economica. Structura economica a Poloniei este deja armonizata cu cea a Uniunii Europene iar eu cred ca este nedrept pentru Polonia ca se intampla asa. Polonezii nu-si pot permite sa cheltuiasca taxa pe valoarea adaugata pentru copii, pe medicamente, pe nevoile copiilor in timp ce alte tari europene acest lucru este posibil. Tarile candidate s-au confruntat cu probleme din acestea pur si simplu ingrozitoare. Nu cred ca este drept de ceea ce s-a facut. Acum Polonia este atat de aproape pe punctul de a intra in Europa. Ma intreb ce i s-ar putea intampla Poloniei din punct de vedere economic, daca, de exemplu, nu legalizeaza avorturile? Sau ce pret trebuie sa plateasca Polonia ca sa intre in Europa? Cred ca, in ultimii 30 de ani, in Irlanda si in alte state membre au existat deceptii masive referitor la eforturile finale ale acestei tari. Iar oamenilor li se spune in continuare, nu va impacientati, Constitutia este doar un tratat. Ea nu inseamna mare lucru. Constitutia Europeana, de fapt, va fi deasupra tuturor celorlalte constitutii nationale. Tot ceea ce pot sa va spun este ca eu nu pot accepta aceasta constitutie, voi vota impotriva acestei constitutii. Cred ca Comisia Europeana are o putere prea mare asupra parlamentelor si poate impune orice acestora. Situatia Irlandei este foarte diferita de cea a Poloniei. Noi suntem in Uniunea Europeana deja de 30 de ani insa eu, ca si multi alti oameni, nu stiu incotro se indreapta Uniunea Europeana. Astazi trebuie sa fim pro-vita, pro-familia deoarece acestea sunt problemele fundamentale ale omului.

– Ati declarat de multe ori ca exista o legatura intre promovarea avortului si marile afaceri mondiale. Ati putea preciza care este aceasta legatura?
– Avortul este o industrie. Avortul nu se face nicaieri in lume gratuit. Este o industrie de multe milioane, miliarde de dolari. Prin urmare, avem industrii pro-avort foarte puternice, care primesc bani de la guverne, de la Uniunea Europeana, iar aceste organizatii fac politicile guvernelor, inclusiv si ale Uniunii Europene. Intr-adevar, ele le elaboreaza politicile. Nu este nimic de mirare aici. Deci iata legatura. Acest lucru inseamna monopolizarea consilierii sau a recomandarilor facute catre Comisia Europeana. Banii pentru aceste organizatii vin de la Comisia Europeana. Acest lucru oamenii trebuie sa-l inteleaga. Avortul nu este un act de caritate. Platesti pentru asta. Este o industrie.

– Cum am putea influenta si cum am putea avea mai multa influenta asupra politicienilor?
– In primul rand, tarile candidate stiu ce se poate intampla in lipsa democratiei. Iar democratia este in pericol astazi in Europa. De ce spun acest lucru? Deoarece o echipa mica conduce guvernele mai multor tari si nu asculta de ceea ce spun oamenii, de fapt, cetatenii. Iar tarile observatoare stiu ce se poate intampla daca nu exista democratie. O inalta rata a avorturilor ucide sufletul unei natiuni. Tari ca Polonia, spre exemplu, au atat de mult sa aduca in Uniunea Europeana pentru a ajuta la rezolvarea problemelor din acest punct de vedere. Deci modul de a ne opune este ca miscarea pro-vita din Europa sa se uneasca si sa opuna rezistenta acestei agende pro-avort deoarece, daca ne uitam mai atent, Europa moare. Am pus intrebarea la organizatia de tineret de la Uniunea Europeana cum am putea noi, natiuni pasnice si bazate pe democratie, sa selectam pe emigrantii din tarile observatoare, din tarile care vor deveni membre ale Uniunii Europene pentru a-i pune la munca, de fapt. Acest lucru va constitui pur si simplu un abuz. Cred ca tarile candidate au fost tratate foarte, foarte dur. Trebuie sa intelegeti ca aveti mai multa putere decat credeti. Stiu ca aveti nevoie de ajutor dar trebuie sa va ganditi la ideea ca aveti mai multa putere decat credeti.

Interviuri © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply